terepszemle

2021.06.29. 13:00

Jó példaként mutatták be a belvíztározót Rákócziújfaluban

Tereplátogatást is szerveztek a résztvevőknek.

P. Pusztai Nóra

Forrás: Beküldött fotó

Két nap alatt közel ötven polgármester látogatott el az alig kétezer fős faluba. Az előadások és terepszemle célja az volt, hogy bemutassák, a nemrégiben megépített víztározó országos szinten is mintaként szolgálhat.

– Az ideérkezők már felismerték a természetes vízmegtartó megoldások fontosságát és azt is, hogy ebben az önkormányzat is tehet lépéseket. A Life pályázatunkból elkészült belvíztározó jó példa erre – mondta Varga József polgármester.

Sokan olyan településről érkeztek, ahol a talaj felső szintjének kiszáradása már statikai problémákat okoz, gyakori az aszály.

– A felismeréssel, a megoldási lehetőségek megtervezésével, kivitelezéssel, engedélyeztetéssel kapcsolatos teendőkről is beszámoltam, kitérve arra, hogyan gyűjtöttük a lakossági ötleteket, így az igények mentén tervezhettük meg a hasznosítást – emelte ki a falu vezetője.

A terepszemle célja az volt, hogy bemutassák, a nemrégiben megépített víztározót
Fotó: Beküldött fotó

A nap zárásaként szervezett tereplátogatás során az érdeklődők meg is tekinthették a tározót. Kérdéseiket a tervezőkkel, tanácsadókkal, kivitelezővel is egyeztethették.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában