KISÚJSZÁLLÁS

2021.06.28. 15:30

Kiváló szakmai munkájukat ismerték el a díjjal

A Móricz Zsigmond Református Kollégium közössége a társszerveikkel együtt kiváló szakmai munkája elismeréseként Móricz Zsigmond-díjat adományozott Ferenczi László szakmai tanárnak és egyedi döntés alapján Tóth József főigazgatónak.

Daróczi Erzsébet

Ferenczi László szakmai tanár (balra) és Tóth József főigazgató kapta idén a Móricz-díjat

Fotó: Daróczi Erzsébet

– Nagyon meglepett, és jóleső érzés volt átvenni a díjat, ami számomra visszaigazolása annak, hogy jó úton vagyok a rendvédelemmel és rendészeti ágazattal. Bízom benne, hogy több diák kap kedvet ahhoz, hogy ezt a pályát válassza – fogalmazott Ferenczi László, aki öt éve tanít a Móriczban.

Az intézményben sok segítséget kapott a tantestülettől, szeretetet a tanítványoktól, ami élteti, s jelzi számára, hogy jól dolgozik. Rendőri és bűnügyi nyomozói, kiképzői tapasztalatait átadja a tanórákon diákjainak, akik szép eredményeket érnek el megyei és országos versenyeken.

Tóth József 1992-től dolgozik a Móriczban, a vezetésben 2002-től lát el feladatokat, 2014-től főigazgatóként tevékenykedik. Az óvodai intézményegység, a ­rendészeti képzés sikeres beindítása is az ő irányítása alatt történt. Diákjai, kollégái számára is jó példát mutat.

Hiszen van agrár, vállalkozói és informatikai, valamint a közoktatás területét érintő diplomája is. Ezek mellett számtalan, a pedagógiai szakmai megújítást célzó továbbképzésen vett részt hallgatóként és oktatóként is. Döntéseiben meghatározó a gyermekközpontúság – hangzott el a róla a méltatásban.

– Elmondhatom, tényleg nem könnyű év van mögöttem és előttem sem, de az elismerésben nemcsak az én, hanem az itt dolgozó csapatnak a munkája is benne van

– fogalmazott Tóth József.

Ferenczi László szakmai tanár (balra) és Tóth József főigazgató
kapta idén a Móricz-díjat
Fotó: Daróczi Erzsébet

S hogy a kitüntetettnek mit adott a Móricz?

– Nagyjából az életemet, merthogy előtte mezőgazdasági szoftverfejlesztésekkel foglalkoztam. Kiss Géza, az akkori igazgató hívott ide, így kezdtem 92-ben, és itt ragadtam, de nem bántam meg. Aztán adódtak a vezetői feladatok, az iskolaátalakulás, a fenntartóváltás, új intézményrészek, és most is van előttünk feladat rengeteg. Elkezdődik az általános iskola teljes átépítése, felújítása, az új szakképzési rendszer bevezetése, tehát nem unatkozunk – mondta a főigazgató.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában