aranyvonat

2021.06.09. 16:00

Különleges ereklyék érkeznek Jászberénybe

Az ereklyéket a szombati szentmise végétől délután fél ötig lehet megtekinteni.

lllés Anita

A huszonöt éves Jászsági Menedzser Klub Egyesület meghívására szombaton Jászberénybe érkezik az újfent eredeti pompájában tündöklő aranyvonat. Budapestről várhatóan 250–300 utassal, 9:40-kor fut be a helyi vasútállomásra. Az ünnepélyes fogadás és köszöntők után a koronázási ékszereket koronaőri kísérettel, hintókon szállítják majd a Nagyboldogasszony-főtemplomba, ahol 11 órától Szántó József főtisztelendő apát, fő­esperes hálaadó szentmisét tart. Az ereklyéket a szentmise végétől délután fél ötig lehet megtekinteni.

Helyi idegenvezetők segítségével az érdeklődők megismerkedhetnek a város nevezetességeivel is. A Jász Múzeumban, a Szikra Galériában és a Hamza Múzeumban felfedezhetik a jászok történelmét, értékeit. Elkalauzolják a vendégeket a Nagyboldogasszony-főtemplomba, a ferences templomba, a Zagyva-parti sétányra, és megtekinthető lesz a városháza díszterme is. Az állatkertben pedig interaktív program várja majd a látogatókat. Előzetes menetjegyváltással a Jászberény–Hatvan útvonalon lehetőség nyílik nosztalgiavonatozásra is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában