saját kezű alkotás

2021.06.08. 07:00

Mesepárnákat kaptak ajándékba a rékasi óvodások

Ábel Imréné Ági néni kreatívan töltötte a bezártságot.

Kovács Berta

Ábel Imréné belopta magát a gyerekek szívébe

Forrás: Beküldött fotó

Díszpárnákat kaptak a rékasi óvodások. A napokban a szolnoki Vízpart körúti idősek otthonának egyik lakója, Ábel Imréné Ági néni látogatott el a Zagyvarékasi Égszínkék Óvodába. Nem érkezett üres kézzel: saját maga készítette „mesepárnákkal” lepte meg a kicsiket afféle gyermeknapi ajándékként. A nyugdíjas asszony gyorsan belopta magát a kicsik szívébe, a gyerekek nagy örömmel fogadták mind vendégüket, mind az ajándékot.

Ábel Imréné a koronavírus-járvány miatt elrendelt kényszerű bezártság alatt kreatívan töltötte az időt: rengeteg párnát készített, melyeket szolnoki óvodáknak adományozott, de műveiből most jutott a megyeközpont szomszédságában lévő településre is. Alkotójuk a biztonságot is szem előtt tartotta: a párnák lefertőtlenítve, becsomagolva érkeztek meg az intézménybe.

Ábel Imréné belopta magát a gyerekek szívébe
Fotó: Beküldött fotó

– A gyerekeknek nagyon tetszettek a színes párnák, ölelgették, dobálták, játszottak velük. Mindenki ki tudta választani a neki legjobban tetsző darabot – árulta el Baloghné Lakatos Márta intézményvezető. – A Katica csoportos gyerekek kis műsorral, versekkel, énekkel köszönték meg az ajándékot, de természetesen nem csak ez a csoport használhatja az adományt. A párnákat egyébként fejlesztő foglalkozásainkon is tudjuk használni – mondta a zagyvarékasi intézmény vezetője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában