létszámbővítés

2021.06.07. 13:00

Nyolcvan új munkahelyet teremt Abonyban a vállalat

Többek között az autóipar, az élelmiszeripar, illetve a hajózás számára készítenek majd különböző méretű szivattyúkat és egyéb berendezéseket.

Hartai Gergely

Tovább bővíti magyarországi gyártókapacitását a Xylem. A társaság Abonyban hoz létre új telephelyet – jelentette be sajtóközleményében a vállalat.

Közölték, a fejlesztés eredményeként közel húszféle termék gyártása indul meg, és nyolcvan embert vesznek fel. Többek között az autóipar, az élelmiszeripar, illetve a hajózás számára készítenek majd különböző méretű szivattyúkat és egyéb berendezéseket a Xylem Water Systems Kft. új, abonyi üzemében. A társaság egy meglévő ingatlant bérel ki és alakít át, ahol összesen 17 termékből álló portfóliót gyártanak majd.

Az új telephely kialakításához szükséges átalakítási munkálatok februárban elkezdődtek. Terveik szerint a három fázisban megvalósuló beruházás első üteme augusztusban lezárul, így a harmadik negyedévben már megindul a termelés a létesítményben, a teljes kapacitás mintegy egyharmadával. A fejlesztés lezárását az idei utolsó negyedévre tervezi a társaság.

Megtudtuk, a közel egymilliárd forintos beruházást teljes egészében saját forrásból valósítják meg. A termeléshez Angliából telepítenek át gyártósorokat. Az új telephely összesen 6500 négyzetméteres lesz, ebből 1600 négyzetméteren valósul meg az összeszerelés, a tesztelés, a csomagolás, a fennmaradó terület raktározási funkciókat lát el.

Az új létesítmény kialakítása jelentős létszámbővítéssel is jár. A cég ceglédi üzemében jelenleg mintegy 280-an dolgoznak, a társaság közben megkezdte az új munkatársak toborzását az abonyi létesítménybe.

A beruházásra hétfőn Pető Zsolt polgármester is reagált. A városvezető arról tájékoztatta lapunkat, hogy a cég letelepedésének és beruházásának köszönhetően nyolcvan abonyi munkavállaló helyben történő foglalkoztatása valósulhat meg, emellett további lendületet kaphat a város gazdasági fejlődése.

– Bízom benne, hogy a társaság nem csak telephelyre, hanem otthonra is lel Abonyban – zárta szavait.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában