segítségnyújtás

2021.06.02. 19:55

Összefogással segítik a besenyszögi árván maradt lányokat

Jótékonysági licitre bocsátottak egy különleges órát. A befolyt összegből az árván maradt besenyszögi tinédzsereket és családjukat támogatják majd. Történetükről hírportálunkon korábban is olvashattak, a lányok szülei még márciusban néhány hét különbséggel koronavírusban hunytak el.

P. Pusztai Nóra

Forrás: Beküldött fotó

Szörnyű tragédia sújtotta a besenyszögi családot márciusban a koronavírus miatt két tinédzser lány maradt árván. Ahogy arról már korábban beszámoltunk, a gépészmérnök édesapa március 11-én, míg a Hetényi Géza kórházban dolgozó ápolónő édesanya március 27-én vesztette életét. Megyénk határait átlépő példátlan összefogás segíti a fiatalok és családjuk boldogulását. Szalay Ferenc polgármester és dr. Kállai Mária, országgyűlési képviselő mellett magánszemélyek, alapítványok, vállalkozók, cégek is támogatták őket. A Szolnoki Olajbányász szurkolói például néhány hét alatt több mint nyolcszázezer forintot gyűjtöttek össze.

Csősz Tamás, az Olajbányász ügyvezető igazgatója (balra), mellette Kovács Péter csapatkapitány
Fotó: Beküldött fotó

– Korábban is tapasztaltuk, hogy jó dolgok születnek abból, ha a jó ügy mellé állunk, de erre még mi sem igazán számítottunk – válaszolta megkeresésünkre Barcsik Tamás, a Szolnoki Olaj KK Szurkolói Egyesületének vezetője.

– Civilek, illetve az ország más pontjain élő egykori játékosok is megkerestek minket – folytatta.

A gyűjtés elindítását az egyik szurkoló, Király Zoltán kezdeményezte.

– Személyesen ismerem a családot, szurkoló is vagyok, tudom mire képes az Olajtábor, hiszen korább szerveztünk már adománygyűjtő akciót – fejtette ki.

A szurkolókhoz hasonlóan sok támogató megkeresés érkezett a lányok számára. Az anyagiakon felül kiemelendő egy szolnoki nyelviskola felajánlása, illetve különböző szaktanárok, iskolai pszichológus megkeresése, segítsége. Az eltelt idő alatt megkezdődött az iskolákban a jelenléti oktatás, a tinédzserek visszatértek az iskola világába. Időközben a kisebbik lány felvételt nyert a Verseghy Ferenc Gimnázium természettudományi szakára. A pedagógusok, az osztálytársak, a barátok, a közeli és távoli hozzátartozók lelki támogatása sokat jelent a családnak. A fiatalok a nagyszülőkkel saját otthonukban élnek tovább.

– Hálásak vagyunk mindenkinek, akik bármilyen formában segítséget nyújtottak vagy nyújtanak ebben a nehéz helyzetben – tudatta hírportálunkkal a család, külön kiemelve a Verseghy Ferenc Gimnázium igazgatójának, a nagyobbik lány osztályfőnökének, szülővárosuk polgármesterének, a hivatal valamint a helyi általános iskola dolgozóinak segítőkészségét és együttműködését.

Fotó: Beküldött fotó

Egyedi órára lehet licitálni

A Szolnoki Olajbányász szurkolói jótékonysági licitet hirdettek közösségi oldalukon, egy egyedi órát lehet megvásárolni, számlapját a 2020/2021 szezon ezüstérmes csapatának aláírásai díszítik. A befolyt összegből, ugyancsak a besenyszögi családot támogatják majd.

– Egy szurkolótársunk, Palotay László ajánlotta fel az órát, közösen egyeztünk meg abban, hogy milyen céllal hirdetjük meg. Licitálni június 5-e este hét óráig lehet – fejtette ki Király Zoltán, szurkoló.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában