korszerűsítés

2021.06.15. 10:15

Őszre elkészülhet a főzőkonyha Törökszentmiklóson

A munkálatok során öt kilowattos napelemrendszert is telepítenek majd.

Molnár-Révész Erika

Kiírták a közbeszerzési eljárást az önkormányzat főző-és tálalókonyhájának energetikai korszerűsítésére Törökszentmiklóson. Erre a célra 2019 októberében nyert közel nyolcvanhét millió forintot a város a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programon.

A munkálatok során kicserélik az épület külső nyílászáróit, hőszigetelik a külső falakat és a lapostetőt, korszerűsítik a fűtési-és melegvíz ellátó rendszert, illetve a tetőre az épület üzemeltetéséhez szükséges öt kilowattos napelemrendszert is telepítenek.

– Az, hogy mikorra készül el, elsősorban a közbeszerzési eljáráson és az eljárás nyertesén múlik. Az eredeti terv szerint idén augusztus végére készült volna el a felújítás, de sajnos a napelemes rendszer engedélyezése elhúzódott, így várhatóan csak az ősszel tudjuk lezárni a fejlesztést – tájékoztatta hírportálunkat Marsi Péter a polgármesteri hivatal osztályvezetője.

A kétezer egyszáz adagos konyhában elsősorban a város óvodáinak és általános iskoláinak főznek, de néhány adagot a szociális étkeztetés számára is biztosítanak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában