beruházás

2021.06.05. 11:30

Pályázati támogatásból építenek új bölcsődét Abádszalókon

A hatvanas évek vége óta működik bölcsőde a Tisza-­tó-parti kisvárosban, azonban a születések számának növekedése férőhelybővítést sürgetett. Így heteken belül elkezdődik egy új intézmény építése Abádszalókon.

Ujvári László

A jelenlegi épületből jövőre új helyre költözik a bölcsőde

Fotó: Ujvári László

– A városi bölcsőde jelenlegi, közel százéves ingatlanának bővítése helyett egy új építése mellett döntöttünk. Az óvodánk mellett van egy üres telek, amely kézenfekvő helyszín – magyarázta Balogh Gyula polgármester.

– Túl vagyunk a közbeszerzésen, a munkaterületet már átadtuk a kivitelezőnek.

Minderre egy sikeres pályázatnak köszönhetően van lehetőség, az elnyert összeg meghaladja a kétszázharminc­millió forintot. A tervek szerint 2022 szeptemberében már az új helyen kezdheti meg működését a város immáron kétcsoportos bölcsődéje, de a jövő tavaszi átköltözés sem irreális elképzelés. A mostani, Kossuth úti ingatlanban működik az idősek otthona, a szociális főzőkonyha és a bölcsőde is.

Az elképzelések szerint az utóbbi elköltözésével felszabaduló épületszárnyban az idősotthon kapacitását és szolgáltatási körét bővítik.

A jelenlegi épületből jövőre új helyre költözik a bölcsőde
Fotó: Ujvári László

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában