JÁSZKUNSÁG

2021.06.10. 18:00

Régi pillanatokat elevenítünk fel a Fényképes múltidézőben

Olvasóink felvételeiken egykori, felejthetetlen eseményeket örökítettek meg.

Czakó Nóra

Forrás: Kiss Gyula, Tiszaföldvár

Bizonyára mindenki féltve őrzi azokat a különféle régi fotográfiákat, melyek felidézik a múlt egy-egy emlékezetes pillanatát. A Fényképes múltidéző című összeállításunkban időről időre ezekből a fotókból nyújtunk egy csokorra valót.

Arra kérjük az olvasóinkat, a helytörténeti anyagok gyűjtőit vagy kezelőit, hogy vegyék elő a családi albumokat, a megsárgult régi képeket, és az esetleg hozzájuk kapcsolódó kis utalással küldjék el a szerkesztőségünk címére: Új Néplap, Szoljon.hu, 5000 Szolnok, Ady Endre út 6. szám. Emellett természetesen elektronikus levélben is kereshetnek bennünket a régi felvételekkel a [email protected] e-mail-címen.

Akkor készült ez a régi kép, mikor karácsonyi angyaloknak öltöztünk unokanővéremmel, Szekeres Magdikával.

Fotó: Máté Jánosné, Rákóczifalva

Az 1983-as májusi érettségi idején kapták lencsevégre a kereskedelmi gimnázium összes osztályát. Én a hátsó sorban jobbról a hetedik vagyok.

Fotó: Molnár Ferencné, Szolnok

A szandaszőlősi iskola hatodik osztályát örökítette meg ez a fotó a ’60-as évek elején. Osztályfőnökünk Hideg Mária volt. Én a második sorban jobbról a negyedik vagyok.

Fotó: Molnár Ferencné, Szolnok

Törökszentmiklóson készült ez a fénykép 1944 körül, egy boltnyitás alkalmából.

Fotó: Majzik Tiborné, Szolnok

A szolnoki Vásárhelyi Pál Közgazdasági Technikum II/C-s tanulói láthatóak 1960-ban. Középen dr. Boross Ottóné osztályfőnök. Én a hátsó sorban balról a negyedik vagyok.

Fotó: Kiss Gyula, Tiszaföldvár

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában