kultúrtörténeti vetélkedő

2021.06.16. 07:00

Sikert aratott az alattyáni diákok kalandozása a türk világban

Az ország számos pontjáról harminchat csapat jelentkezett a szellemi erőpróbára.

Illés Anita

Harmadik helyezést ért el az alattyáni Gerevich Aladár Általános Iskola 8. A osztályának négy tanulója, Berki Jutka Tímea, Pető Linda, Arman Amin és Oláh Zoltán alkotta Adventurers csapat a „Törökméz és gránátalma – kalandozások a türk világ múltjában és jelenében” című országos kultúrtörténeti vetélkedőn – közölte az örömhírt közösségi oldalán az intézmény.

A vetélkedőt a Türk Tanács magyarországi Képviseleti Irodája szervezte meg a magyarországi és külhoni középiskolás diákok számára. Célja az volt, hogy a fiatalok megismerjék Azerbajdzsán, Kazahsztán, Kirgizisztán, Törökország és Üzbegisztán történelmét, hagyományait, kulturális és természeti értékeit, valamint magyarországi kapcsolódásait.

Az ország számos pontjáról harminchat csapat jelentkezett a szellemi erőpróbára. Három fordulót követően végül négy csapat került a döntőbe, köztük egyetlen általános iskolai, az alattyáni Adventurers.

A döntőt június 12-én rendezték meg Budapesten, az Ybl Villában, ahol a csapatok bemutatták eddigi munkáikat és kvízkérdéseket töltöttek ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában