Szolnok

2021.06.05. 06:55

Sikerült megmenteni Ellie-t, az elgázolt négylábút

Egy, a Szántó körúton elgázolt kutyát mentett meg a Szolnok Városi Állatotthon Alapítvány. Az ott dolgozók gyerekeknek hála szereztek tudomást az esetről, és még időben érkeztek. Az Ellie nevet kapó, egyéves szukát a nyakán található nagy seb és a sok zúzódás miatt rögtön a Budapesti Gizmók Állatorvosi Rendelőbe szállították, ahol sikeresen megműtötték.

Köllő Judit

Dienes Bettina (balra) és Szabó Tímea (középen) állatgondozók, valamint Keskenyné Dobos Krisztina telepvezető Ellie-vel, a brutális balesetet szerencsésen túlélő, egy év körüli kutyával

Fotó: Nagy Balázs

– Nagy szerencsénk volt, hogy a gyerekek szívükön viselték az elesett állatot, és mertek lépni – meséli Keskenyné Dobos Krisztina telepvezető.

– Megrázó állapotban találtuk a kutyát, hiszen szinte minden testrésze vérzett. Szerencsére nem volt belső sérülése, azonban tíz kiskutya növekedett a hasában, akik sajnos nem élték túl a gázolást. Ellie-t néhány napja a szolnoki menhelyen ápoljuk, így az állapota stagnál. A napon sütteti a hasát, és sokat alszik, kollégáim pedig rizzsel és csirkemellel etetik. Van egy kedves hölgy is, aki nagyon szívén viseli sorsát, és mindennap meglátogatja őt, így szeretetben sincs hiánya. A hihetetlenül erős és bájos, egy év körüli kutyus a felépülést követően gazdira vár!

Lits László, az állatotthonnal kapcsolatban álló NHSZ Szolnok Köz­szolgáltató Nonprofit Kft. ügy­vezető igazgatója arra hívta fel a figyelmet, hogy mennyire fontos odafigyelnünk az állatokra.

– Ez az eset is igazolja, hogy érdemes a felelős állattartásról oktatásokat tartani a gyerekek számára, mert míg a felnőttek elmennek zokszó nélkül egy ilyen eset mellett, addig a gyerekek ösztönösen érzik, hogy mi a helyes cselekedet – teszi hozzá Lits László, az NHSZ ügyvezető igazgatója.

Dienes Bettina (balra) és Szabó Tímea (középen) állatgondozók, valamint Keskenyné Dobos Krisztina telepvezető Ellie-vel, a brutális balesetet szerencsésen túlélő, egy év körüli kutyával
Fotó: Nagy Balázs

– Azon dolgozunk, hogy mindez a következő generáció számára is természetes és tudatos legyen. Nem hagyhatjuk cserben az állatokat, hiszen ugyanolyan érző lények, mint mi, emberek! Az ilyen esetek miatt a tankerület támogatásával több mint fél évvel ezelőtt elkezdtük az általános iskolákban rendkívüli osztályfőnöki órák keretében a felelős állattartásra és környezetvédelemre való oktatást – tette hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában