Szolnok

2021.06.12. 19:00

Szabó Péter Pro Aqua emlékérmet kapott

A díjat azok kaphatják, akik jelentős szakmai, illetve társasági szervező munkát végeznek.

Rimóczi Ágnes

Szabó Péter

Forrás: Beküldött fotó

Fotó: Pozderka Roland

Díjnyertes szakdolgozatot írt, a közelmúltban pedig újabb elismerést kapott Szabó Péter. A Magyar Hidrológiai Társaság a szolnoki fiatalembernek ítélte oda a Pro Aqua emlékérmet a közelmúltban. A díjat azok kaphatják, akik a társaságban jelentős szakmai, illetve társasági szervező munkát végeznek.

A Tiszamenti Regionális Vízművek Zrt. fiatal vízhasznosítási főmunkatársa az elmúlt években számos tudományos és szemléletformáló előadást tartott térségünkben felnőtteknek és diákoknak egyaránt. A Magyar Hidrológiai Társaság Szolnoki Területi Szervezete 1994. óta szervezi a Víz Világnapja alkalmából az ehhez kapcsolódó programokat, melyben a TRV Zrt. is aktívan részt vesz.

Szabó Péter
Fotó: Beküldött fotó

E napon a vízművek kollégái rendszeresen ellátogatnak különböző oktatási intézményben, ahol tanórákon beszélnek a víz nélkülözhetetlenségéről, annak védelméről. Ezeket az előadásokat vezeti Szabó Péter. A szakember korábban, ahogy arról hírportálunkon is beszámoltunk, a 2019/2020. évi Lászlóffy Woldemár diplomamunka pályázat egyik díjazottja is volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában