JÁSZKUNSÁG

2021.07.14. 16:00

A Szapáry- és a Jászkun neveket kapták az új hidak

Döntöttek az M4-es gyorsforgalmi út új hídjainak elnevezéséről. Eszerint a Tiszán átívelő új közúti híd a „Szapáry híd” nevet viseli majd, a Zagyván átívelő hídnak pedig a „Jászkun híd” nevet állapították meg.

Rimóczi Ágnes

Fotó: Mészáros János

Az elnevezéssel kapcsolatban a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat ez év elején közönségszavazásra hívta a megye lakosait. A Tisza folyó kapcsán a Béres József Tisza híd, a Zagyva folyó kapcsán pedig a Jászkun híd elnevezés kapta a legtöbb szavazatot. Hubai Imre, a megyei közgyűlés elnöke ezeket a javaslatokat juttatta el a döntést meghozó Földrajzinév-bizottság felé.

A javaslatokat kiegészítették a megye ismert történész szakemberei, főépítésze és a megyei közgyűlés elnöke alkotta zsűri javaslatát, mely a Tisza híd esetében a Szapáry Gyula híd, a Zagyva esetében a Bedekovich Lőrinc híd volt. Ezek alapján született meg a döntés, mely szerint a Szapáry híd és Jászkun híd neveket fogadták el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában