Galériával

2021.07.19. 11:00

Állati jó kalandokat élhettek át a gyerekek a berényi zoo táborban

Élménydús bemutatók gazdagítják a Jászberényi Állat- és Növénykert nyári zoo táborait. Kilenc turnusban egyszerre huszonöt gyermek válik „kis gondozóvá” ezekben a hetekben.

Illés Anita

Izgalmas bemutatókat tartottak az állatkertben

Fotó: Pesti József

A gondozók segítségével megismerhetik a Jászberényi Állat- és Növénykert lakóinak életét, viselkedését. A veszélyes fajok kivételével valamennyi állat etetésében, gondozásában is részt vesznek. Emellett közelebb kerülhetnek a létesítményben zajló fajfenntartási és természetvédelmi feladatokhoz is.

Izgalmas bemutatókat tartottak az állatkertben
Fotó: Pesti József

Már hagyomány, hogy a tábor egyik napján kirándulást szerveznek. Ezúttal egy tápiógyörgyei bioméhészetbe látogattak el, ahol belekóstolhattak a méhészkedésbe, sőt meg is ízlelhették a „folyékony aranyat”, és viaszgyertyát készítettek.

Ezenfelül interaktív kutyaterápiás foglalkozás és állatorvosi előadást tartottak a táborozó gyerekeknek. A zoo­doktorok, dr. Bakonyi László és dr. Venczel Edit hasznos információkat osztottak meg a különböző fajok gyógyításával kapcsolatban. Többek között egy törött szárnyú gólya történetét is megismerhették a résztvevők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában