képtelenek voltak viselkedni

2021.07.25. 11:30

Hangoskodó fiatalok zavarták a késő esti cibakházi járaton utazókat

Értesüléseink szerint a Szolnok–Cibakháza vonalon közlekedő Volánbusz-járatokon – főként péntek és szombat esténként – egyes fiatalok hangoskodással és cigarettázással zavarták az utasokat.

P. Pusztai Nóra

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

Fotó: Shutterstock

– A jelzett probléma nem rendszeres, de nemrégiben valóban előfordult néhány esetben hangoskodás és rendzavarás az említett szakaszon – felelte megkeresésünkre a Volánbusz Zrt. Kommunikációs Igazgatósága.

– A forgalmi és biztonsági munkatársaink megtették a szükséges intézkedéseket. Az érintett járatokon gyakoribb ellenőrzéseket végeznek, a szolnoki autóbusz-állomáson a felszállást is felügyelik, valamint a nyugodt utazási körülmények biztosítása céljából felvették a kapcsolatot a rendőrkapitánysággal – írták.

Levelükben arra is kitértek, hogy a járműveik nagy részén fedélzeti kamera-rendszer is működik, melyek a megelőzésben és a bekövetkező atrocitások felderítésében nyújtanak segítséget. És bár az elmúlt hetekben nem tapasztaltak hasonló viselkedést, valamint rendőri intézkedésre sem volt szükség, az ellenőrzéseket tovább folytatják.

– A Volánbusz üzembiztonsági csoportvezetője tájékoztatott, hogy a pénteki és szombati késő esti járaton, a Szolnok–Cibakháza közötti útvonalon hangoskodó és viselkedni képtelen fiatalok közlekednek – közölte Bálint F. Levente, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

Az eset kapcsán a Szolnoki Rendőrkapitányság egyenruhásai négy esetben hajtottak végre helyszíni ellenőrzést az adott járat induló- és célállomásán, de jogsértést nem tapasztaltak.

– Felvettük a kapcsolatot a buszvezetőkkel, feltételezhetően egyedi esetről volt szó. Ám felhívtuk a gépkocsivezetők figyelmét, hogy ilyen esetben tegyenek bejelentést, úgy szükség szerint azonnal tudunk intézkedni – részletezte.

Habara István, a cibakházi polgárőr egyesület szolgálatvezetője elmondta: a közelmúltban tartott járőrszolgálatok közben sem tapasztaltak rendbontást a településen.

– A szolgálatok során visszatérő ellenőrzést tartottunk a buszmegállók környékén, többször jártunk a helyszíneken, ahol mindent rendben találtunk – emelte ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában