Beruházás

2021.07.16. 16:30

Jelentős fejlesztés kezdődik a szolnoki Holt-Tisza partján

A fejlesztés a tavaly év végén megítélt 2,7 milliárd forintos kormányzati támogatás keretösszegéből valósul meg.

Molnár-Révész Erika

20210716 Szolnok Tegnap délelőtt sajtótájékoztatót tartott a Vízpart körúti idősotthon előtti parkolóban, Fejér Andor fejlesztésekért felelős alpolgármester (balra), Lits László a Szolnoki Városüzemeltetési Kft. igazgatója (középen), valamint Ligeti József a térség önkormányzati képviselője. Napokon belül elkezdődik a Vízpart körúti városrész még burkolatlan útjainak emulziós anyaggal történő aszfaltozása. Fotó: Kiss János ÚN.

Fotó: Kiss János

Az építkezéshez szükséges alapanyag már a Vízpart körúti idősek otthona előtt áll, napokon belül pedig elkezdődnek a munkálatok a környező utcákban. A fejlesztés a tavaly év végén megítélt 2,7 milliárd forintos kormányzati támogatás keretösszegéből valósul meg közölte a helyszínen tartott pénteki sajtótájékoztatón Fejér Andor alpolgármester.

– Amikor belterületté nyilvánította az önkormányzat ezt a területet, olyan ígéretet tettünk, hogy az elkövetkezendő években komoly forrásokat mozgósítunk majd annak érdekében, hogy a térség infrastruktúráját fejlesszük. Ennek az ígéretnek az első része teljesült akkor, amikor egymilliárd forintot meghaladó összegben az önkormányzat kiépítette a térségben szennyvízhálózatot, öt évvel ezelőtt elkezdődött az utak rekonstrukciója, valamint megépült a kerékpárút. A mostani fejlesztés harminckét út leburkolását jelenti – mondta az alpolgármester.

Hozzátette, a munkálatok körülbelül hat kilométeres hosszúságú útszakaszt, közel húszezer négyzetméternyi felületet érintenek.

– Végtelen nagy öröm számunkra hogy elkezdődnek a munkálatok. A térségben lakóknak több évtizedes álma vált valóra először is a csatornázással, és most azzal, hogy minden út, és utca megfelelő burkolatot kap. Ebben a térségben ugyanis vannak olyan útszakaszok, amelyek nem hogy zúzott kővel nincsenek felújítva, hanem még földutak, amelyek esőzések alkalmával járhatatlanok. Ez a probléma végre megoldódik – hangsúlyozta Ligeti József, a terület önkormányzati képviselője.

A tájékoztatón Lits László, a Szolnoki Városüzemeltetési Kft ügyvezető igazgatója elmondta, az időjárástól függően napokon belül elkezdődnek a munkálatok, amelyek várhatóan szeptember közepén-végén fejeződnek be.

Fejér Andor fejlesztésekért felelős alpolgármester (balra), Lits László, a Szolnoki Városüzemeltetési Kft. igazgatója (középen), valamint Ligeti József, a térség önkormányzati képviselője
Fotó: Kiss János

A harminckét utcából harmincegy emulziós záróréteget kap, az Emese utca pedig hengerelt aszfaltborítást, továbbá a korábban keletkezett úthibákat is kijavítják. A sajtótájékoztatón felhívták a figyelmet arra is, hogy a munkálatok útlezárásokkal járhatnak majd. A fejlesztés közvetlenül ezer, ezerkétszáz lakost érint.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában