Jászapáti / galériával

2021.07.29. 10:00

Két értékőrző kiállítás nyílt meg a megújult Dósa kúriában

A beruházást Pócs János országgyűlési képviselő, Farkas Ferenc polgármester és Borbás Zoltán a megyei közgyűlési alelnöke adta át.

Illés Anita

Fotó: Pesti József

A Jászsági Randevú keretében ünnepélyesen átadták a megszépült Dósa kúriát, amely immár turisztikai célokat szolgál a városban. A „Turizmusfejlesztés Jászapáti és Jászivány településeken” című projekt megvalósítására a két önkormányzat százhetvenmillió forintot nyert kulturális és örökségi helyszínek felújítására, a helyi hagyományok és értékek megőrzésére.

Ebből az összegből száztízmillió forintot kapott a régi kisnemesi kúria külső és belső felújítása.

A beruházást Pócs János országgyűlési képviselő, Farkas Ferenc polgármester és Borbás Zoltán a megyei közgyűlési alelnöke adta át az ünnepségen, majd két értékőrző kiállítás nyílt meg az eredeti pompájában tündöklő épületben.

A Jásztánc Alapítvány szervezésében jászsági, kunsági, délvidéki és felvidéki viseleteket és hímzéseket csodálhattak meg az érdeklődők. Állandó kiállításként nyílt meg Rácz Aladár és Yvonne Barblan életét bemutató emléktárlat. Az eseményen közreműködött Sas Dániel zongoraművész és tanítványa Farkas Márk, valamint Dominika Pavlikova jazz-énekesnő.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában