SZOLNOK / TISZA-TÓ

2021.07.27. 13:55

Kutyával sem jelent gondot a strandolás

A nagy hőségben mindenki a hűvösbe vágyik, ennek okán sokan viszik kutyájukat a két éve megnyílt szolnoki kutyás szabadstrandra. A legtöbb család panellakásban él, így sokuknak nincs lehetősége házikedvencét kellőképp lehűteni, erre azonban tökéletes lehet egy kis szabadtéri fürdőzés.

Köllő Judit

Csinády Emese is gyakran viszi hűsölni kedvencét a szolnoki kutyás szabadstrandra

Fotó: Nagy Balázs

Lits László, a Városüzemeltetési Kft. ügyvezető igazgatója kihangsúlyozta: a kutyás strandrész nem alkalmas emberi fürdésre, ugyanis a bóják nincsenek kihelyezve az ebek számára fenntartott részre.

– A házikedvenceinknek elkészült rész könnyen megközelíthető a híd és a Campus parkolója felől is – hangsúlyozta az ügyvezető igazgató.

– A kutyás strandot teljesen el tudtuk különíteni az emberek részére fenntartott szabadstrandtól, így az utóbbit az ebek nem használhatják. Azonban ha valaki megéhezik, vagy épp az illemhelyet szeretné használni, nyugodtan elsétálhat a kedvencével a szabadstrandra, ugyanis kollégáink ezt is rugalmasan kezelik.

Lits László azt is elmondta: sok változás történt a tavalyi évhez képest.

– Azt gondolom, a terveink többségét sikerült megvalósítani.

A zavaró kövek nagy részét sikerült eltávolítani, így mára élvezhetőbb a fürdés a kutyák számára. Kihelyeztünk kutyapiszok tárolót, valamint gondoskodtunk a strand árnyékos részének kialakításáról is

– zárta szavait az igazgató.

Szolnoktól a legközelebbi kutyás strand Tiszafüreden található, mely három évvel ezelőtt, 2018-ban kezdte meg működését. A Tisza-tó első kutyastrandja a Tisza-tavi Mancsos Pancsoló. A Tiszafüredi Szabadstrand szomszédságában lévő partszakasz rögtön népszerű lett a Tisza-tóhoz látogató ebtartók körében, idén már második alkalommal adott helyszínt az Országos Leonbergi Találkozónak.

Az önkormányzat folyamatosan fejleszti a tiszafüredi kutyastrandot, nemrég jelentették be, hogy egy nyertes pályázatnak köszönhetően kutyaagility-pályát is telepítenek. Mindenki saját felelősségére látogathatja a mancsos pancsolót, a strandon érvényes szabályokra táblák hívják fel az érkezők figyelmét.

Csinády Emese is gyakran viszi hűsölni kedvencét a szolnoki kutyás szabadstrandra
Fotó: Nagy Balázs

Abádszalókon minden évben turisták tízezrei fordulnak meg a Tisza-tó Strandon, közöttük nagyon sok kutyatulajdonos, akik örülnének egy kutyabarát fürdőhelynek a Tisza-tó déli részén. Balogh Gyula, a város polgármestere hírportálunk kérdésére elmondta: két éve tervezik egy kutyastrand kialakítását, azonban több nehézségbe is ütköztek az elmúlt években.

A szabadvízű strand környékén egyszerűen nincs erre a célra alkalmas szabad hely, míg távolabb akad ugyan, ott azonban nincs kiépítve a szükséges infrastruktúra. Így Abádszalókon hosszabb időt és nagyobb forrást igényelni egy kutyastrand kialakítása.

Van aki a kezdetek óta használja a szolnoki kutya strandot

– Nagyon jó hangulatú és kellemes hely, mi a két kutyusommal ebben a hőségben hetente többször is ellátogatunk esténként a kihelyezett kutyás strandra – meséli a szolnoki Kiss Réka.

– A múlt évhez képest sok változás történt, ugyanis bambusz napernyőket és kukákat is kihelyeztek, így tisztának és árnyékosnak mondható. Egyenlőre még elég kicsi a tér, hiszen van amikor nagyon sokan vagyunk, azonban örülünk annak, hogy van lehetőségünk kedvenceinket lehűteni. Nem utolsó sorban igazán jó kis csapatépítő programnak is számít, ha szocializálni akarjuk kutyánkat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában