tragédia / videóval

2021.07.29. 14:00

Mécsesekkel és virágokkal emlékeznek a berényi testvérpárra

Egész Jászberény gyászolja a Pongrácz család két gyermekét, akik tragikus körülmények között vesztették életüket a Balatonban. A családi ház előtt található kis emlékhelyen sokan gyertyát, mécsest gyújtottak és virágokat helyeztek el a testvérpár emlékére.

Illés Anita

Emlékhely a Pongrácz család ház előtt

Fotó: Pesti József

A 13 és 17 éves fiú Alsóbéltelepnél fürdőzött, két külön matracon túlhaladtak a bójákon. A szülők arra lettek figyelmesek, hogy gyerekeik már nincsenek a matracokon. A mentőegységek nagy erőkkel keresni kezdték a két fiatalt, de sajnos már csak a holttestüket találták meg, mindketten a Balatonba fulladtak.

– Szörnyű, felfoghatatlan, ami történt. Mélyen együttérzek a szülők elviselhetetlen fájdalmában. A szomszéd utcában élek, csak látásból ismertem a gyerekeket. Kegyetlen a sors, nem ezt érdemelte a négygyerekes család – fejezte ki együttérzését egy jászberényi nyugdíjas hölgy, aki ottjártunkkor imádkozni állt meg az emlékhelynél.

– Mindenkit megdöbbentett a tragédia. A hét elején a hírekben már hallottuk, hogy egy jászberényi család balatoni nyaralása vált rémálommá. Megrendültünk, amikor megtudtuk, hogy az utcában élő gyerekekről van szó. Édesanyjukkal gyakran jöttek vásárolni a feleségemhez a zöldségboltba. Rendes, csendes családnak ismerjük őket – mondta Tajti István.

Emlékhely a Pongrácz család ház előtt
Fotó: Pesti József

A közösségi oldalon a jászberényi vonatkozású csoportokban is rengetegen fejezték ki részvétüket és sok lelkierőt kívántak a szülőknek, a fiúk testvéreinek. A bajba jutott családnak segítő kezet nyújtott a helyi Gólya Óvoda, ahová korábban a gyerekek jártak. Lelkileg és anyagilag is támogatni szeretnék a gyászoló családot, ezért adománygyűjtésbe kezdtek.

A tragédiáról a Tények is beszámolt, a riportból kiderül, a család nem temeti el két gyermekét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában