Tiszafüred

2021.07.14. 17:15

Monokné Andrási Edit segíti a tehetségek kibontakozását

Ösztönzően hat rá, hogy diákjai motiváltak, és eredményesek akarnak lenni.

Ujvári László

Monokné Andrási Edit mutatja a Pro Talento díját

Fotó: Ujvári László

A Szolnoki Tankerületi Központ és a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Tehetségsegítő Tanács nemrégiben Monokné Andrási Edit munkáját is díjjal ismerte el. A Kossuth Lajos Gimnázium angol szakos tanára Pro Talento kitüntetést vehetett át, amit azoknak a pedagógusoknak ítélnek oda, akik kiemelkedő teljesítményt nyújtanak a tehetséggondozás területén.

– A tehetségek felfedezése a tanítás része, a tehetséggondozás pedig egy kölcsönös munka a diákkal. Amit én kiadok feladatokat, azokat ő megoldja, lelkiismeretesen felkészül, ami nélkülözhetetlen ahhoz, hogy eredményeket érhessünk el – felelte érdeklődésünkre Monokné Andrási Edit. – Szeretném megköszönni dr. Pásztorné dr. Vass Anikó intézményvezetőnek, hogy méltónak talált, és felterjesztett erre az elismerésre – fűzte hozzá a díjazott.

Monokné Andrási Edit mutatja a Pro Talento díját
Fotó: Ujvári László

Diákjai rendszeres résztvevői a térségi és országos angol tanulmányi versenyeknek, rendszerint kiemelkedő teljesítményt nyújtanak. Példaként említette a Langwest Országos Tehetségkutatót, melyhez az egyik legkedvesebb élménye fűződik. Ezen ugyanis tanítványa, Pásztor Fanni Miléna éveken át elsőséget szerzett.

Az intézmény sikeres pályázatai számos tanulmányútra biztosítanak lehetőséget, melyek nagyon hasznosak a nyelvtanulás szempontjából. A közelmúltban Lengyelországban jártak a gimnázium diákjaival, ahol új élményeket és barátokat szereztek amellett, hogy megismerhették az ország kultúráját is.

Monokné Andrási Edit tizenhat éve szerves része a Kossuth Lajos Gimnázium tantestületének, ez idő alatt gyermekek százait vezette be az angol nyelv rejtelmeibe, munkáját számos kimagasló versenyeredmény és sikeres nyelvvizsga dicséri. A kétgyermekes családanya hírportálunknak úgy nyilatkozott: köszönettel tartozik férjének, Monok Péternek, aki szintén angol szakos pedagógus, mindenben támogatják és segítik egymást.

– A lelkesedésem nem lankad, amíg ilyen motivált diákjaink vannak, akik szeretnének rendre jó eredményeket elérni. De ami a legfontosabb, hogy tesznek is érte, ezáltal engem is tűzben tartanak – jegyezte meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában