felújítás

2021.07.03. 07:00

Mosolyog majd az új református óvoda Túrkevén

Nemcsak a gyerekek, hanem maga az óvoda is mosolyog majd, és még sok minden mástól is különleges lesz a most épülő református intézmény.

Rimóczi Ágnes

Épül az új református óvoda – mutatja Kereszti Roland

Fotó: Mészáros János

– Szó szerint egy mosolygó arcot formálnak majd az ablakok az épületen. Emellett pedig még sok különlegességet alakítanak majd ki az új óvodánkban – mondta el elöljáróban Kereszti Roland.

A város református lelkésze természetesen részletesen is beszámolt a régóta várt épületről, mely a Magyarországi Református Egyház Országos Óvoda Programjának keretében valósulhat meg.

– Az országban hatvanhat óvodát érint a projekt, van, ahol felújítás zajlik, de sok helyen új intézmény épül. Nálunk is így van, helyileg a Kálmán király utcában, az iskolánk felső tagozata mellett épül az új, három csoportszobás óvodánk. Nagy öröm ez mindenkinek, hiszen végre egy helyen lehetnek majd a kis ovisok is, egy nagyon modern, ugyanakkor emberközeli környezetben – mondta el.

Az óvodában sószobát is kialakítanak, minden csoportszobához lesz egy belső udvar, és különlegességként egy belső csúszda is készül az épületben. Az óvoda jelmondata Jézus egyik mondása lesz: „Én vagyok az ajtó”, ezt szimbolizálja majd az a dekorfal, amit színes ajtók díszítenek.

Épül az új református óvoda – mutatja Kereszti Roland
Fotó: Mészáros János

– Emellett számos bibliai utalással találkozhatunk az intézményben. A mennyezetre festett hullámok jelképezik a vizet, a kertbe szintén olyan növényeket ültetünk, melyek a Bibliában is szerepelnek. Az ablakok méretkülönbsége a gyermekek növekedését szimbolizálja – sorolta Kereszti Roland.

Az építkezés jól halad, a tervek szerint az őszi szünetben át tudnak költözni az új épületbe, és év végén már megismerkedhetnek az új környezettel az intézménybe járó gyerekek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában