Budapest / Karcag

2021.07.16. 13:00

Műholddal készített felvételeket is elemeztek az öregdiákok

A baráti kör mind Karcagon, mind Budapesten szervez találkozókat.

Szathmáry István

A Paksi Atomerőmű kapacitásának fenntartásáért felelős államtitkárság vendégeként tartotta legutóbbi összejövetelét a Karcagi Öregdiákok Baráti Köre a fővárosban a minap – számolt be hírportálunknak Bihari László titkár.

A baráti kör az elköltözött tagokra tekintettel mind Karcagon, mind Budapesten szervez találkozókat. Legutóbb a műholdfelvételek digitális elemzésével, környezeti információs rendszerekkel, térinformatikával foglalkozó, de emellett számos egyetemen magyarságtudatról is előadásokat tartó dr. Tózsa István geográfust hallgathatták az öregdiákok.

A professzor felhívta a hallgatóság figyelmét, hogy a bennünket érő információk rögzülésében milyen lényeges szerepe van a hozzájuk fűződő érzelmi kötődésnek és aktivitásnak, de e motivációban szintén fontos szerepe van a nemzettudat pozitív hatásának is.

Dr. Tózsa István professzor is előadást tartott
Fotó: Beküldött fotó

Az öregdiákok legközelebb dr. Kutor László alapító vezetésével az Óbudai Egyetem informatikai kiállítását tekintik meg, szeptember 9-én pedig dr. Varga József nukleáris medicináról szóló előadásán vesznek részt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában