Támogatás

2021.07.31. 13:00

Rászorulóknak is segít az új tiszaszentimrei Közösségi Ház

Tartanak klubfoglalkozásokat is, amelyek népszerűek például az ifjúság körében, a szülőket pedig hasznos tanácsokkal látják el.

Ujvári László

Vásárhelyi Andrea, a szentimrei közösségi ház munkatársa

Fotó: Ujvári László

Gyermekjóléti szolgáltatást is nyújt az új közösségi ház Tiszaszentimrén, többek között szociális munkás és fejlesztőpedagógus is rendelkezésükre áll.

Vásárhelyi Andrea, a szentimrei közösségi ház munkatársa
Fotó: Ujvári László

– Jelenleg nyári napközit tartunk, két hónapon keresztül felügyelünk a dolgozó szülők gyermekeire. Van olyan egyszülős család, ahol a szülő keresete ennek a szolgáltatásnak köszönhetően nem esik ki a családi költségvetésből – ismertette Vásárhelyi Andrea, a Tiszafüred Kistérség Többcélú Társulás munkatársa.

– Igyekszünk különböző programokat biztosítani, rendszeresen vannak kézműves foglalkozások, hetente fejlesztőpedagógus foglalkozik a gyerekekkel, emellett nagy hangsúlyt fektetünk az önismeretre, valamint a kommunikációs készségük fejlesztésére – sorolta.

Tartanak klubfoglalkozásokat is, amelyek népszerűek például az ifjúság körében, a szülőket pedig hasznos tanácsokkal látják el, de egymás között is gyakran cserélnek tapasztalatot.

Mint azt a szakember hangsúlyozta: igyekeznek segítséget nyújtani a rászoruló családoknak. Látogatásunkkor éppen járt a közösségi ház automata mosógépe, egy olyan családnak biztosítottak mosási lehetőséget, amelyiknek elromlott a háztartási gépe, de a saját eszköz beszerzéséig nem tudták megoldani a mosást.

– Folyamatosan érkeznek hozzánk adományok, például ruhát és lábbelit tudunk adni, szükség esetén pedig étkezést biztosítunk a hozzánk fordulóknak. A nyári napköziben egyébként is biztosított az ingyenes étkezés a gyerekeknek, reggelivel, tízóraival és ebéddel látjuk el őket, együttműködve a tiszaszentimrei központi konyhával – hangsúlyozta Andrea.

Egyre jobban terjed az intézmény és az elérhető szolgáltatások híre, már megtalálhatók a legnagyobb közösségi oldalon is, ahol elérhető az ügyfélfogadási rendjük. Szeretnék, ha bátran fordulnának hozzájuk azok, akiknek bármilyen segítségre van szükségük. A ház munkatársa kiemelte: céljuk a segítségnyújtás, a helyi közösség mindennapjainak megkönnyítése.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában