JÁSZKUNSÁG

2021.07.10. 11:00

Régi pillanatokat elevenítünk fel a Fényképes múltidézőben

Olvasóink felvételeiken egykori, felejthetetlen eseményeket örökítettek meg.

Czakó Nóra

Forrás: A fotót beküldte: : Kiss Jánosné, Szolnok

Bizonyára mindenki féltve őrzi azokat a különféle régi fotográfiákat, melyek felidézik a múlt egy-egy emlékezetes pillanatát. A Fényképes múltidéző című összeállításunkban időről időre ezekből a fotókból nyújtunk egy csokorra valót.

Arra kérjük az olvasóinkat, a helytörténeti anyagok gyűjtőit vagy kezelőit, hogy vegyék elő a családi albumokat, a megsárgult régi képeket, és az esetleg hozzájuk kapcsolódó kis utalással küldjék el a szerkesztőségünk címére: Új Néplap, Szoljon.hu, 5000 Szolnok, Ady Endre út 6. szám. Emellett természetesen elektronikus levélben is kereshetnek bennünket a régi felvételekkel a [email protected] e-mail-címen.

Dolgos hétköznapok Rákóczifalván. Szüleimet, Bognár Ferencet és Demény Rozáliát örökítette meg ez a régi kép 1961-ben.

Fotó: A fotót beküldte: Szabóné Bognár Mária, Tiszaföldvár

Dédpapámat, Markóth Istvánt kapták lencsevégre az 1960-as években Tiszapüspökiben.

Fotó: A fotót beküldte: Ollé Anett, Szolnok

Édesapám, Lévai József cipészszakoktató 1959. május 1-jén Martfűn tanulóival és a mesterséget szemléltető óriási gojzer varrott cipővel.

Fotó: A fotót beküldte: Molnár Sándorné, Szandaszőlős

Ezen a képen az 1970-es – addigi legmagasabb – árvízvédekezésben lelkiismeretes és helytálló munkájukért védelemvezetői dicséretben részesült IX. szakasz gátőrei láthatók. Az ülő sorban jobbról a harmadik édesapám, Szurmay Bálint.

Fotó: A fotót beküldte: Kiss Jánosné, Szolnok

A szolnoki Vásárhelyi Pál Közgazdasági Technikum II. C osztályos tanulói egy közös fotón 1960-ban. Középen dr. Boross Ottóné osztályfőnök.

Fotó: A fotót beküldte: Beküldte: Kiss Gyula, Tiszaföldvár

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában