JÁSZBERÉNY

2021.07.14. 12:00

„Római vakáció” Hamza módra: az örök várost barangolták be a táborozók

A kalandos „Római vakáció” második turnusa az elmúlt héten zajlott.

Illés Anita

Izgalmas feladatokon keresztül ismerték meg Rómát

Fotó: Pesti József

Róma, az örök város történelmét, nevezetességeit fedezhetik fel a gyerekek a Hamza Gyűjtemény és Jász Galéria idei nyári táboraiban. A kalandos „Római vakáció” második turnusa az elmúlt héten zajlott.

A Hamza házaspár 1949 és 1953 között élt az olasz fővárosban, ezért a múzeum munkatársai Hamza D. Ákos festményein és Hamza Lehel Mária divatrajzain keresztül ehhez az időszakhoz kapcsolódóan mutatták be ezt a csodás várost. A fiatalok már az első nap kézhez kapták „útlevelüket”, majd Romulus és Remus mondája alapján megalapították saját városállamukat.

Izgalmas feladatokon keresztül ismerték meg Rómát
Fotó: Pesti József

Alkotás nélkül nincs múzeumi tábor, így kipróbálhatták többek között a mozaiktechnikát, amit a Római Birodalomban is előszeretettel alkalmaztak, de készítettek vulkánt, tájképet, rózsaablakot és kisplasztikát egyaránt. Színes képek, izgalmas feladatok segítségével barangolták be Rómát, megcsodálhatták nevezetes épületeit, és képzeletbeli tengerparti kalandozáson vettek részt. A Colosseumhoz kapcsolódóan pedig izgalmas gladiátorjátékot rendeztek ügyességi vetélkedő formájában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában