beruházás

2021.08.14. 07:04

Bölcsődét építenek a régi iskola helyén Szajolban

Zajlik a régi Cecei iskola bontása, a terület tereprendezés után készen áll majd a település bölcsődéjének megépítésére.

Rimóczi Ágnes

Forrás: Illusztrációfotó / Shutterstock

Az új nevelési intézményt, melyre lakossági jelzések alapján nagy szükség van, nemsokára tehát elkezdik építeni. Az önkormányzat a beruházáshoz szükséges összeget a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program pályázatán nyerte. Eszerint 356 millió forint vissza nem térítendő támogatásból valósulhat meg a fejlesztés.

Az épülő bölcsőde huszonnyolc férőhelyet biztosít a gyermekeknek, akik két csoportszobában kapnak majd helyet. Ahogy arról a település polgármestere, Szöllősi József korábban beszámolt, a csoportszobákat a hozzájuk tartozó kisegítő funkciókkal alakítják ki, az épület közösségi funkcióit ellátó tereiben és helyiségeiben teljes körű akadálymentesítés valósul meg.

– Az épületben lesz mosoda, a bejáratnál babakocsi- és biciklitárolót is kialakítanak, valamint parkolók is készülnek az épület előtt – számolt be a részletekről a településvezető. A kivitelezés során törekednek az alternatív energetikai megoldásokra, így az épület tetején napelemeket helyeznek el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában