JÁSZKUNSÁG

2021.08.05. 06:58

Célszerű időben megvásárolni a tanszereket az új tanév előtt

A nyár végéhez közeledve egyre inkább előtérbe kerül az iskolakezdés, ezzel együtt a szükséges tanszerek beszerzése. A papírboltok felkészülten várják a szülőket és csemetéiket.

Köllő Judit

Osztályokra bontva szétválogattuk a taneszközöket, ezzel is segítve a szülőket – mondta Horváthné Merena Katalin

Fotó: Nagy Balázs

Vannak szülők, akik nem hagyják az utolsó pillanatra a tanszervásárlást, mivel augusztus vége felé nehezebben beszerezhetőek az eszközök. A szolnoki Pátria Papír szaküzlet egyik eladója, Horváthné Merena Katalin elmondta: nagyon figyelnek a rendezettségre és arra, hogy minden könnyen hozzáférhető helyen legyen.

Mint mindig, most is az első osztályos gyerekeknek beszerzendő eszközök listája a leghosszabb, hiszen a színes papírtól a zsírkrétáig számos dolgot kell megvásárolni.

– Üzletünkben osztályokra bontva szétválogattuk a taneszközöket, így mindenki megtalálja a maga számára szükségeseket –

magyarázta az eladó.

– A füzetek tekintetében is ugyanezt a módszert alkalmaztuk, vagyis címkével feltüntetve találják a szülők az első, második, harmadik és negyedik osztályosoknak való füzeteket és írószereket. Sokan keresik a színes, figurákkal ellátott füzeteket, amiket meglátva, szívesebben ülnek asztalhoz a gyermekek.

Horváthné Merena Katalin hozzátette: vannak, akik biztosra mennek, és rajztáblákat is beszereznek az esetleges újbóli otthoni tanulásra gondolva.

A tanítók is odafigyelnek az eszközlistára

Az írószerboltok mellett a tanítók is nagy figyelmet fordítanak arra, hogy úgy állítsák össze a taneszközlistát, hogy azon a legfontosabb dolgok szerepeljenek.

– Tanítóként úgy gondolom, hogy minden iskolának megvannak a maga szabályai, így a taneszközlista intézményenként eltérő lehet

– mondta Tóth Tamás szolnoki tanító.

– Vannak kőbe vésett eszközök, mint például a vonalas és a négyzetrácsos füzet, vagy az A/4-es rajzlap. Én személy szerint minden szülőt megkérek, hogy az összes füzetet hozzák be az iskolába, hiszen ha a gyereknek tanóra közben telik be a füzete, akkor rögtön tud újat kezdeni.

Osztályokra bontva szétválogattuk a taneszközöket, ezzel is segítve a szülőket – mondta Horváthné
Merena Katalin
Fotó: Nagy Balázs

Egyes családok félnek az iskolakezdéstől

A szolnoki Kiss Erika már javában megkezdte alsó osztályos gyermekeinek a vásárlást, azonban aggodalmai vannak a jövőt illetően, attól tart, hogy ősztől ismét otthoni tanulásra kell berendezkedniük.

– A kislányom most kezdi az első osztályt, a kisfiam pedig a negyediket – árulta el az anyuka.

– Nálunk az a bevett szokás, hogy együtt megyünk vásárolni, mert fontosnak tartjuk, hogy az előírt feltételek mellett olyan tolltartót, ceruzát, vagy épp füzetet válasszanak maguknak, ami miatt később szívesen ülnek asztalhoz.

– Fontos az is, hogy megfelelő iskolatáskát válasszunk, ami sajnos nem olcsó.

Ugyanakkor a rengeteg tankönyv miatt szerintem a legfontosabb a jó iskolatáska kiválasztása. Bízunk benne, hogy a tanítás szeptemberben a hagyományos módon kezdődhet el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában