munkálatok

2021.08.27. 11:28

Felújításokkal várják a tanévkezdést a jászkunsági iskolákban

Festés, mázolás, a fűtési rendszer korszerűsítése, vagy éppen a nyílászárók cseréje – az általános és középiskolák nagy részében már befejeződtek, máshol még zajlanak a nyári karbantartások utolsó simításai. Utánajártunk, hol milyen beruházásokat végeztek el a nyári szünet hónapjai alatt.

P. Pusztai Nóra

A Szolnok Városi Tehetséggondozó Szakkollégium Bán úti Tagintézményében még a héten is tart a munka. Tápai Attila (balra) és Nagy József a padokat rendezi az egyik terem kifestése előtt

Fotó: Mészáros János

A szokásos tisztasági festések, a termek visszarendezései mellett őszig az eredeti hetvenhatmillió forintos keretet bővítve közel kilencvenmillió forintot költenek a Szolnoki Tankerületi Központ intézményeinek felújítására. A munkálatok egy része már befejeződött, de például a Szolnok Városi Tehetséggondozó Szakkollégium Bán úti Tagintézményében még a héten zajlik a termek festése és berendezése. Mint ahogy néhány helyszínen még jelenleg is dolgoznak a beszerzett klímák és korszerű kézszárítók beüzemelésén.

A Kassai Úti Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolában a tornaterem kapott új burkolatot. A munkálatok még zajlanak, de várhatóan mindössze néhány hetet kell várni a befejezésre. A felújítás már időszerű volt, hiszen a parketta és az alatta lévő padló olyannyira tönkrement, hogy már nem lehetett felcsiszolni.

– Már a tanítási év végén, a felújítás kezdetén számítottunk rá, hogy nem lesz elegendő a nyári szünet a befejezésre. Az anyagok száradása ugyanis meglehetősen sok időt vesz igénybe, a munkálatok viszont jól haladnak – fejtette ki Váradi Éva, az oktatási intézmény igazgatója.

A legtöbb helyszínen idén is a festési, vakolatjavítási, mázolási, bútorjavítási feladatok kerültek előtérbe, de felújították néhány terem elhasználódott burkolatát is. Bár a munkálatok egy része még folyamatban van, a legtöbb intézményben szeptember elsején zavartalanul kezdődhet meg a jelenléti oktatás.

– A korábbi évek gyakorlatához hasonlóan nagyobb léptékű felújításokat és karbantartásokat terveztünk a kisebb javítások mellé

– tájékoztatta hírportálunkat Fodorné Bata Zsuzsanna, a Szolnoki Tankerületi Központ Gazdálkodási, Üzemeltetési és Pályázati Főosztály gazdasági vezetője.

A Szolnok Városi Tehetséggondozó Szakkollégium Bán úti Tagintézményében még a héten is tart a munka. Tápai Attila (balra) és Nagy József a padokat rendezi az egyik terem kifestése előtt
Fotó: Mészáros János

– Öt intézményben – a Varga Katalin Gimnáziumban, a Szolnoki Fiumei Úti, a Szajoli Kölcsey Ferenc, az Újszászi Vörösmarty Mihály és a tiszaföldvári Papp Bertalan Ószőlői Általános Iskolában – felcsiszolták és újralakkozták a parkettát, erre közel ötmillió forintot költött a tankerület – fogalmazott a gazdasági vezető.

A Liget Úti Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, Óvoda, Általános Iskola és Készségfejlesztő Iskolában a lapostető szigetelésére fordították a legnagyobb fedezetet, több mint húszmillió forintot. A Szolnok Városi Tehetséggondozó Szakkollégiumban szobaajtókat, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Fegyverneki tagintézményében pedig nyílászárókat cseréltek.

Székeket, asztalokat szereztek be

A megfelelő körülmények megteremtéséhez a bútorok állapotát is szem előtt kell tartani. Őszre a Szolnoki Tankerü­leti Központ tíz intézményében – Szolnoki Szent-Györgyi Albert, Rákócziújfalui Herman Ottó, Szegő Gábor, Széchenyi Körúti Sportiskolai, Homoki, Szandaszőlősi, Szolnoki II. Rákóczi Ferenc Magyar-Német Két Tanítási Nyelvű, illetve a Szajoli Kölcsey Ferenc Általános Iskola, valamint a Szolnoki Széchenyi István Gimnázium és a Hajnóczy József Gimnázium, Humán Szakgimnázium és Kollégium épületeibe – körülbelül tizenhétmillió forint értékben vásárolt a fenntartó székeket, asztalokat, szekrényeket és minden egyéb szükséges berendezési tárgyat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában