Galériával

2021.08.23. 17:28

Felújították Jászágó legfontosabb útszakaszát

Egy hónapon belül immáron a negyedik utat avatták fel a Jászságban, ezúttal Jászágón.

Illés Anita

Hazai forrásból, a Magyar Falu Program keretében újabb útszakaszt adtak át hétfőn a megyében. Befejeződött a 3231. jelű Pusztamonostor-Jászárokszállás összekötő út több részben elvégzett közel 1,8 kilométeres szakaszának felújítása. Ezzel egy hónapon belül immáron a negyedik utat avatták fel a Jászságban.

– Az utak mindig elvezetnek valahová, az útnak célja van – fogalmazott Mozsár Lászlóné. Jászágó polgármestere elmondta, az önkormányzat célja az volt, hogy hosszú évtizedek után végre megújuljon a település legfontosabb útja, amit a lakosság naponta használ.

– Vannak még ugyan rossz szakaszok, de nagy öröm számunkra, hogy jelen lehetünk ezen az eseményen – tette hozzá a falu vezetője, majd köszönetet mondott mindenkinek a beruházás megvalósításáért, amely növeli a közlekedésbiztonságot, javítja az út szolgáltatási színvonalát.

Kardos Veronika, Pusztamonostor polgármestere szintén köszönetét fejezte ki és méltatta a beruházás jelentőségét.

– Megtapasztaltuk, hogy a kormány számára fontosak a kistelepülések, az itt élők életminőségének javítása. Ezt szolgálják a Magyar Falu Program támogatásai is – fűzte hozzá.

Az ünnepélyes átadóeseményen a térség gazdasági erejéről szólt Borbás Zoltán. A megyei közgyűlés alelnöke kiemelte, hogy a megye gazdasági életében meghatározó, vezető szerepet tölt be a Jászság.

– Ennek országos jelentősége is egyre elismertebb, amit jól mutat a térségben zajló útfelújítási dömping. Bízom abban, hogy a munka folytatódhat és további szakaszokat tudunk átadni – zárta gondolatait.

A fejlesztés részleteit Kovács Péter a beruházó-kivitelező cég, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. megyei igazgatója ismertette. Megtudtuk, hogy a Pusztamonostor-Jászárokszállás összekötő út több részben elvégzett 1,8 kilométeres szakaszának felújítása során a teljes burkolat szélességben nagyfelületű javítást végeztek.

A meglévő burkolatra több szakaszban a teljes pályaszélességben öt centiméter vastag új kopóréteg készült, valamint másfél méter szélességben földpadkát építettek. Ezenfelül a közlekedésbiztonság javítása érdekében új burkolatjeleket festettek fel. A beruházás biztosítja egyebek mellett a térségi központok, óvodák, iskolák, munkahelyek, intézmények gyorsabb és biztonságosabb elérését.

Pócs János a Jászság országgyűlési képviselője beszédében kiemelte a Magyar Falu Program jelentőségét, amely növeli a vidék megtartó erejét és versenyképességét. Felidézte, az elmúlt tíz évben ígéretek helyett jelentős útfejlesztések valósultak meg. Ezek között említette, hogy Hatvantól Jászberényig elkészült a 32-es főút, több településen megújultak a bekötőutak, folyamatban van és jól halad a jászberényi elkerülő építése.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában