SZOLNOK

2021.08.25. 13:58

Kétszáztízen vették fel a harmadik adag vakcinát az idősotthonban

Dolgozók és lakók is kaptak a védőoltásból.

P. Pusztai Nóra

20210825 Szolnok Több mint kétszázan kapták meg a német-amerikai fejlesztésű Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyag, a Comirnaty-vakcina harmadik, emlékeztető adagját a Szolnoki Kistérség Többcélú Társulása Egyesített Szociális Intézményének a Vízpart körúti Idősek Otthonában. Fotó Mészáros János Új Néplap

Fotó: Mészáros János

A Vízpart Körúti Idősek Otthonában a harmadik oltásukra várva sorakoztak a lakók szerdán délelőtt. A dolgozókkal együtt kétszáztízen vették fel a vakcina következő adagját.

– Az első kettő után semmilyen mellékhatást nem tapasztaltam, egyértelmű volt, hogy az újabbra is jelentkezek – mondta az egyik bentlakó, Csordás Jánosné.

Az intézményben január elején vehették fel az első oltásokat, akkor több mint az idősek nyolcvan százaléka jelentkezett.

– Tavaly elért minket ősszel egy megbetegedés hullám, amit sikerült megfékezni. Azóta viszont amióta megkezdődtek az oltások, nem kapta el senki a vírust – hangsúlyozta Horváth Erika, a Szolnoki Kistérség Többcélú Társulása Egyesített Szociális Intézményének igazgatója.

– A mostani alkalmat körülbelül egy hónapja – mióta bejelentették a harmadik lehetőségét – szervezzük. Végigjártunk a szobákon, beszélgettünk az idősekkel. Akinél nincs egyéb akadály, ők sorakoznak ma itt – magyarázta.

Kifejtette: az újonnan beköltözők védettségi igazolvánnyal érkeztek, akik viszont bármilyen oknál fogva nem kaptak korábban oltást és mégis szeretnék, őket az intézmény orvosai folyamatosan oltják.

Az intézmény orvosa, dr. Maczó János oltotta be a lakókat és a dolgozókat is
Fotó: Mészáros János

Az idősek sokat remélnek a vakcina által nyújtott védettségtől. Egyrészt ennek reményében is választották az oltást.

– Az elmúlt év mind mentálisan, mind fizikailag megviselte a lakókat és a dolgozókat is. Nagyon szeretnénk, hogy ne zárjanak be minket, de tisztában vagyunk vele, hogy ezt a járvány terjedése és annak foka határozza majd meg – emelte ki az igazgató.

A Kaán Károly úti telephelyen jelenleg is zajlik a létszám összeírása, ott várhatóan szeptember elsején kezdődhetnek meg a harmadik körös oltások.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában