káresemények

2021.08.08. 08:30

Kivágják az elöregedett fákat Tiszapüspökiben

Csakúgy, mint a megyében több helyen, Tiszapüspökiben is jelentős károkat okozott a múlt hétvégi heves zivatar.

Molnár-Révész Erika

Forrás: Illusztrációfotó/Shutterstock

Fotó: Shutterstock

A vihar ágakat, gallyakat tört le, egy elöregedett, korhadt fa pedig az egyik nyaraló épületére dőlt a Tisza-parti üdülőövezetben.

– A negyvenhektáros terület nagy része fekete nyár, nagy részük már idős, ezért könnyen balesetveszélyes lehet. Mivel ez egy természetvédelmi terület, így a megyei kormányhivatal környezetvédelmi főosztályától engedélyt kell kérni ezeknek a kivágására. Az érintett ingatlanokhoz csütörtök délelőtt ki is jöttek a szakemberek, megvizsgálták a területet, és a tulajdonosok hozzájárulása alapján nem látják akadályát, hogy ezeket a fákat ki lehessen vágni – tájékoztatta hírportálunkat Bander József, Tiszapüspöki polgármestere.

Hozzátette, két fa kivágására már megkapták az engedélyt, az egyéb, balesetveszélyt jelentő, elöregedett fa esetében még folyamatban van az eljárás. Mint elmondta, a területen több olyan gócpont lehet, ahol egy nagyobb vihar esetén fák dőlhetnek ki, így fontos lenne a tervezett, ütemezett fakivágás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában