balesetveszélyes

2021.08.27. 06:58

Kóbor lovak okoztak riadalmat és bonyodalmat Jászberényben

Valószínűleg már sokadik alkalommal szöktek ki a pónik az egyik jászberényi telephelyről.

Illés Anita

Egy szabadon kószáló lovak akár balesetet is okozhatnak a forgalmas úton

Fotó: Pesti József

A Nagykátai út szélén legelésző lovak okoztak a napokban bonyodalmat és riadalmat Jászberényben. A kóbor lovakról az egyik közösségi oldalon osztottak meg fényképeket a lakosok.

Beszámoltak arról is, hogy nemcsak az út mellett látták az állatokat, hanem a közeli áruház parkolójában is. Valószínűleg már nem először, hanem sokadik alkalommal szabadultak ki a környéken található telephelyről. Többen felháborodásuknak adtak hangot az egyik közösségi oldalon az állattartó felelőtlenségét hangsúlyozva. A szabadon kószáló pónik akár balesetet is okozhatnak a forgalmas úton.

Előfordult, hogy a jószágok miatt az autósok dugóba keveredtek.

Ottjártunkkor kerestük a telephely fenntartóját, ám nem találtuk a helyszínen, egy ló éppen a kerítésen belül legelészett. A kóbor lovak ügyével kapcsolatban érdeklődtünk a város jegyzőjénél, hogy érkezett-e bejelentés. Baloghné dr. Seres Krisztina elmondta, hogy hivatalos írásbeli bejelentést nem kaptak, ami alapján állatvédelmi eljárást tudna indítani a hivatal.

A szabadon kószáló lovak akár balesetet is okozhatnak a forgalmas úton
Fotó: Pesti József

– Tudomásunk van az esetről, amit a közösségi oldalon osztottak meg a lakosok. Az állatvédelmi ügyintézővel a napokban többször is kimentünk a helyszínre, ahol akkor a kerítésen belül tartózkodtak a lovak. A problémát akkor tudjuk érdemben kezelni, ha hivatalosan bejelenti valaki, azonban már jeleztük a gondot a tulajdonosnak telefonon. A pónik napok óta nem voltak kint, reményeink szerint a gazdájuk véglegesen megszüntette a jogellenes helyzetet – tájékoztatott a jegyző.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában