Szolnok

2021.08.14. 19:00

Rekkenő hőségben rajtolt el az első élményfutás a szabadstrandon

A mintegy két tucat vállalkozószellemű résztvevőnek körülbelül négy kilométert kellett lefutnia a Tisza-körgáton.

Czakó Nóra

Fotó: Csabai István

A legnagyobb kánikulában rendezték meg a szolnoki szabadstrandon a I. Tisza Beach Running elnevezésű élményfutást szombaton délután. A mintegy két tucat vállalkozószellemű résztvevőnek körülbelül négy kilométert kellett lefutnia a Tisza-körgáton, de bárki lerövidíthette a távot, ha túl hosszúnak érezte.

– Szándékosan olyan időpontot választottunk, amikorra nagy meleget jósoltak, azért, hogy a határainkat tudjuk feszegetni, és megtudjuk, hogy mire vagyunk képesek – mondta hírportálunknak Petrovay Zoltán, az eseményt szervező Szandai Futóklub elnöke.

– Mivel szombaton épp egy sportos napot rendeztek a szabadstrand területén, úgy gondoltuk, csatlakozunk, és innen indulunk, valamint a mintegy négy kilométer megtétele után, ide is érkezünk vissza. Ez valóban egy élményfutás, hiszen amellett, hogy közösségi élmény, és a közösségi futást erősíti, az is élménynek számít, hogy hogyan bírja a testünk a 38 Celsius-fokos hőséget. Úgy gondolom, fontos, hogy mindenki megismerje a saját szervezetét – fűzte hozzá Petrovay Zoltán, aki maga is lefutotta a távot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában