Galériával

2021.08.23. 06:58

Tiszaroff hétszázötvenedik születésnapját ünnepelték

Lélekharang-avatással, hálaadó istentisztelettel, könyvbemutatóval és egyéb műsorokkal ünnepelték a település hétszázötvenedik születésnapját szombaton.

Ujvári László

20210821 Tiszaroff A 750 éves település születésnapját ünnepelték. Koronaőrök hozták el a koronamásolatot az ünnepségre. fotó Mészáros János Új Néplap

Fotó: Mészáros János

Szombaton délelőtt a tiszaroffi köztemetőben avatták fel a Tiszaroffi Civil Kör adományaiból elkészült lélekharangot, ahol Koncz Tibor, a Nagykunsági Református Egyházmegye esperese mondott áldást, majd a köszöntők után a résztvevők a nemzeti lobogó, a millenniumi zászló, a Tiszaroff címerével ellátott zászló és a Szent Korona másolatának kíséretében átsétáltak a református templomba.

Az érkezőket a karcagi művész, Plósz Csilla tárogató muzsikája fogadta.

– Emelte az ünnep fényét a Szent Korona másolatának fogadása, nagy sikert aratott a helyiek körében, az érdeklődők a templomkertben tekinthették meg a koronázási ékszert

– nyilatkozta hírportálunknak Vankóné Jekli Anikó polgármester.

Dr. Fekete Károly, a Tiszántúli Református Egyházkerület püspökének igehirdetését követően Koncz Tibor esperes köszöntötte a hétszázötven éves település lakóit, majd zenés műsor következett. A településvezető mellett F. Kovács Sándor, a térség országgyűlési képviselője és Hubai Imre, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés elnöke is köszöntőt mondott, hangsúlyozva az ünnepelt évforduló jelentőségét és a település jövőjének, hosszú távú fejlődésének fontosságát.

– Sok jó ember lakik ezen a kistelepülésen, akik több kudarc ellenére is azért dolgoznak, hogy minél szebb és minél élhetőbb legyen községünk. Addig él Tiszaroff, míg ilyen lakói vannak – emelte ki beszédében Vankóné Jekli Anikó. – Isten éltessen, Tiszaroff! – zárta sorait.

A község szülöttje, Mészáros Ildikó adta elő saját Tiszaroff 750 éves című költeményét, majd a művelődési házban vendéglátással várták az ünneplőket. Délután Szalai Tamás helytörténeti kutató könyvének bemutatására került sor, a 750 éves Tiszaroff címet viselő kötetre olyan sokan voltak kíváncsiak, hogy az érdeklődők alig fértek el a községi könyv­tárban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában