galériával

2021.09.01. 11:34

Csillogó szemmel várták a kisdiákok az első becsengetést Szolnokon

Ellátogattunk a szolnoki Tiszaparti Római Katolikus Általános Iskolába és meglestük az elsősöket, hogy hogyan is telik az a bizonyos első nap.

Köllő Judit

A Tiszapartiban az évnyitó után az újdonsült elsősök még utoljára elköszönhettek szüleiktől

Fotó: Nagy Balázs

Elérzékenyült szülők és lelkes csemeték gyülekeztek a Szent Imre Herceg osztályterem előtt, ahol a kicsik nyomban segítséget kértek a tanító nénitől, Mezei Lászlóné Gyöngyitől, hogy átöltözhessenek. Egy igazán összeszokott társaságba csöppentünk, ami nem is csoda, hiszen a családoknak lehetőség nyílt a múlt tanév végén megismerkedni a többi szülővel és az osztályfőnökkel.

– Maga az első osztály mind a tanítók, mind pedig a gyerekek számára a legfontosabb lépés a tanulás felé – hangsúlyozta Mezei Lászlóné Gyöngyi, osztályfőnök. – Igazi hat-hét éves kis elsőseim vannak, akik nyüzsögnek, érdeklődőek és csillog a szemük. A mai napunk az ismerkedés jegyében fog zajlani. Elsőként egymás kezét fogva a két osztály felfedezi az iskolát. Többek között barátkozunk és bemutatkozunk a felsőbb éves diákoknak, valamint megkeressük a mosdókat és az étkezdét. Később megismerkedünk saját osztálytermünkkel és megnézzük mit hol fogunk találni a jövőben. Azonban első lépésként tízóraizni fog a mi kis csapatunk, hiszen nagyon éhes már mindenki – tette hozzá mosolyogva az osztályfőnök.

A gyerekeknél talán csak a szülők várták nagyobb izgalommal az évnyitót, Líbor Ádám Krisztina nagy lelkesedéssel hozta kisfiát az iskolába.

– A nagytesóknak köszönhetően egyáltalán nem volt újdonság számunkra az iskolakezdés – meséli az anyuka. – Így a kisfiammal a nyár folyamán sokat beszélgettünk arról, hogy hamarosan becsöngetnek. A reggeli készülődés is zökkenőmentesen lezajlott és nagy örömmel várta az első osztályt.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában