Galériával

2021.09.05. 07:00

Kunhegyesen adott koncertet a híres tenor szólista, Rab Gyula

Rab Gyula neve ismerősen cseng a zeneszeretők, azon belül is az operakedvelők körében, de ennél jóval többet jelent Kunhegyesen, a város egyik büszkeségét.

Ujvári László

Szeptember 4-én került sor az Ilosvai Varga István Városi Művelődési Központ Zenés nyáresti korzó előadássorozatának következő alkalmára. Hosszú, több éves kihagyás után lépett ismét a kunhegyesi színpadra Rab Gyula, a müncheni Gärtnerplatztheater operaénekese, ezúttal Tóth Sámuel Csaba, a Magyar Állami Operaháza karmestere, zongoraművész társaságában. Közös előadásukat népes közönség várta, nemcsak Kunhegyesről, hanem Szolnokról, Tiszafüredről és Karcagról is érkeztek.

A Tiramisu barackpálinkával című koncert olyan jól sikerült, hogy a közönség hosszú percekig állva tapsolta az előadóművészeket.

– Sokat jelentett számomra ez a koncert, magát a hazatérést. A távolság honvágyat szül, és ez a honvágy most csillapodott valamelyest. Sok szeretet kapok az itt élő ismerősöktől, barátoktól, a családomtól, amely feltölt. Ezért nagyon hálás vagyok! – mondta a koncert után a kunhegyesi születésű művész.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában