Galériával

2021.09.26. 15:30

Minden a halról szólt a hétvégén Szolnokon

Nyolcszáz darab kecsegével bővült a Tisza halállománya.

Molnár-Révész Erika

20210925 Szolnok Számtalan programmal várta a családokat az idén kétnaposra tervezet Tiszai Hal Napja Fotó Mészáros János Új Néplap

Nyolcadik alkalommal rendezték meg a megyeszékhelyen a Tiszai Hal Napja – Szolnoki Sparhelt Fesztivált. A Tiszai hajósok terén hétvégén színes programokkal, horgászversennyel, halból készült ételekkel, bemutatókkal valamint játszóházzal várták szombaton és vasárnap az érdeklődőket.

Mint minden évben, a fesztivál részeként idén is halakat telepítettek a Tiszába. Ezzel két mázsa, vagyis nyolcszáz darab kecsegével bővült a folyó halállománya. A kecsegékből hatszázat jelöléssel is elláttak. A látványtelepítést a résztvevő gyerekek közreműködésével a Közép-Tisza-Vidéki Horgász Egyesületek Szövetsége végezte.

A legkisebbek körében igencsak népszerű halsimogató sem maradt el, a két napos eseményen idén is több ezren vettek részt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában