ítélet született

2021.09.21. 19:34

Óriási szürkeharcsát fogtak a tiszai orvhalászok, de megjárták

A Tiszafüredi Járásbíróság orvhalászat és társtettesként, kisebb értékre elkövetett lopás vétsége miatt egy év – végrehajtásában ké évre – felfüggesztett fogházra ítélte és két évre kitiltotta a Tisza-folyó csaknem száznegyven kilométeres szakaszáról a horgászt – tájékoztatta hírportálunkat a Szolnoki Törvényszék Sajtóosztálya.

Szoljon.hu

Forrás: Illusztrációfotó / Shutterstock

Fotó: Shutterstock

A büntetett előéletű, a történtek idején állami horgászjeggyel és területi jeggyel is rendelkező horgász a sógorával, az ügy másodrendű vádlottjával január 23-án délután Tiszabura külterületén, a Tiszán egy motorcsónakból, törvényben tiltott, úgynevezett gereblyéző módszerrel kifogott egy több mint két méter hosszú, csaknem hatvan kilós szürkeharcsát.

A halat közösen, az egyik poroszlói halászcsárdában próbálták eladni, de ezt, a helyszínre kiérkező rendőrök megakadályozták, és a csaknem százötvenezer forint értékű zsákmányt lefoglalták.

A sógorral, az ügy büntetlen előéletű másodrendű vádlottjával szemben, aki előbb a csónakban ülve figyelt, hogy le ne bukjon társa, majd a kapitális harcsa partra vonszolásában és elszállításában is segédkezett, bűnsegédként elkövetett orvhalászat és társtettesként, kisebb értékre elkövetett lopás vétsége miatt kétszáznegyvenezer forint pénzbüntetést szabott ki a bíróság.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában