Bor és Jazz Napok / galériával frissítve

2021.09.11. 07:00

Remek hangulatú koncertekkel varázsolták el a közönséget Földváron

Az élőzene varázsa sokakat vonzott Tiszaföldvár főterére a hétvégén. Idén első alkalommal rendezték meg a Bor és Jazz Napokat a tiszazugi városban, ahol különféle kategóriákban a borászok nedűi is versenybe szálltak.

P. Pusztai Nóra

Fotó: Tömösközi Károly

Jazz, boggie, valamint rock&roll zenekarok léptek fel a város főterén a napokban. Minden várakozást felülmúlt a helyszínre látogatók száma. A rendezvényt a Helyi Akció Csoport pályázati forrásából valósították meg.

– Eredetileg 2020 nyarára terveztük a Tiszaföldvári Bor és Jazz Napokat, a pandémia miatt viszont nem volt elég idő egy ilyen nagyszabású rendezvény megszervezésére, így szeptemberi időpontot tűztünk ki. A koncepció az volt, hogy valami új legyen a városban, ilyen típusú élőzenét és koncerteket még nem hallhatott Tiszaföldváron a közönség – vázolta az alapötletet Boros Istvánné, a művelődési ház vezetője.

Fotó: Tömösközi Károly

Barcza Gábor helyi borász a térség szőlőtermesztésének történetéről tartott előadást. A borászatnak nagy múltja van a városban, ezért úgy gondolták, a zenei programot kóstolóval és borversennyel színesítik. Különféle kategóriákban a helyi kistermelők is nevezhettek, az italokat háromtagú zsűri értékelte, ám a fesztivál borára a közönség szavazhatott. A tiszazugi termelők mellett a testvérvárosok borászai is bemutatkoztak. A téren kézműves és környékbeli termelők portékáiból sem volt hiány.

– A szervezés területén számtalan tapasztalattal gazdagodtunk a hétvégén. Ha a későbbiekben hasonló pályázati forrás adódik, mindenképpen megismételjük a rendezvényt – hangsúlyozta a szervező.

Választások - 2024. június 9. Helyi önkormányzati választások,
Nemzetiségi önkormányzati választások
és Európai parlamenti választás
Tovább a választási hírekhez
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában