galériával

2021.09.21. 17:00

Szemléletformáló érzékenyítő programot szerveztek Karcagon

Első alkalommal szervezte meg kedden a karcagi Városi Sportcsarnokban a Kádas György Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola, Készségfejlesztő Iskola és Kollégium a Kisújszálláson már hagyománnyá vált „Más-Nap” társadalmi érzékenyítő rendezvényét.

Daróczi Erzsébet

Fotó: Daróczi Erzsébet

Ez a nap a fogyatékos gyermekek elfogadásáról, értékeik bemutatásáról szól. Mint Tatár Jánosné intézményvezető elmondta, ezzel a nappal a Kádas György EGYMI sajátos nevelési igényű gyermekeinek és sok más fogyatékossággal élő embert segítő civil szervezetnek, intézménynek szerettek volna egy feledhetetlen napot nyújtani.

A program célja, olyan tevékenységek, produkciók bemutatása, amely által meggyőződhet minden érdeklődő arról, hogy a sajátos nevelési igényű gyermekeknek, a fogyatékossággal élő embereknek is vannak olyan képességeik, készségeik, mely által értékessé, egyedivé válhatnak.

– Rendezvényünkkel szeretnénk Karcag város szemléletformálásához és a fogyatékos gyermekek társadalmi integrációjához hozzájárulni – hangzott el a megnyitón.

Szepesi Tibor polgármester és Sági István, a Karcagi Tankerület igazgatója is arról szólt köszöntőjében, hogy fontosak ezek az érzékenyítő napok, amikor az ép gyermekek találkozhatnak fogyatékos társaikkal és azt is megismerhetik az interaktív foglalkozásokon, milyen az ő életük. A rögtönzött kiállításon pedig bemutatták a tehetséges gyerekek és fogyatékos felnőttek munkáit a társintézmények is , akik programokkal is készültek. A terápiás kutyás-foglalkozásokba is betekinthettek az érdeklődők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában