köszöntés

2021.09.29. 12:00

Testületi ülésen méltatták az olimpikonokat Cegléden

A képviselő-testület minapi ülése előtt dr. Csáky András polgármester és Hegedűs Ágota alpolgármester a testület nevében köszöntötte a ceglédi születésű, tokiói olimpián résztvevő Ungvári Attila cselgáncsozót, valamint Lőrincz Viktor és Lőrincz Tamás birkózókat – számolt be az eseményről a városháza.

Hartai Gergely

Közölték, az idei nyári olimpiai játékok a sportolói létszám és az érmek számát tekintve Cegléd legsikeresebb olimpiája volt. Soha korábban nem volt ennyi – hét – ceglédi, vagy ceglédi kötődésű sportoló egyszerre a játékokon.

Beszámoltak arról is, hogy az eddigi rekordot Helsinki tartotta öt ceglédi kötődésű versenyzővel, ám végül „csak” négyen szerepeltek sportágukban. Egy birkózó betegség miatt nem tudott szőnyegre állni. A Ceglédi Sportmúzeum adatai alapján eddig 16 alkalommal, 28 ceglédi kötődésű birkózó vett részt az olimpiákon. Ehhez jött most hozzá hét sportoló. Igaz, közülük a Lőrincz testvérek korábban már jártak olimpián.

– Tokió előtt öt olimpiai és két paralimpiai érmese volt városunknak, ez a szám most kilencre nőtt... – részletezte az adatokat közleményében az önkormányzat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában