Galériával és videóval

2021.09.04. 17:27

Ünnepélyes keretek között vágták fel Szolnok tortáját

A tortát tükörsima, fehér marcipán réteg borítja, amelyet sokféle színben pompázó marcipánvirágok díszítenek.

Köllő Judit

Fotó: Nagy Balazs

A Szolnok napi programok egyik állomásaként vágták fel a megyeszékhely tortáját szombaton délután. A süteményre váró szolnokiakat Szalay Ferenc polgármester köszöntötte.

Az óriás sütemény piskótája holland kakaópor, míg csokoládékrémes tölteléke belga és holland kakaóporból készült. A polgármesternek dr. Kállai Mária országgyűlési képviselő és Hicsó György kancellár segített a torta felszeletelésében.

A sütemény különlegességei közé tartoznak a sokféle színben pompázó marcipánvirágok is, hiszen az idei évben Szolnok elnyerte a Legvirágosabb Úti Cél címet. A tortát tükörsima, fehér marcipán réteg borítja, amely nagyszerűen kiemeli a virágok formáit. A színkavalkád mellett feltűnik a város címere, illetve a Szolnoki Szakképzési Centrum logója is. Nem utolsó sorban a sütemény négy sarkában grillázsból készült kis szirmokat láthatunk, ami a várost méltán híressé tevő szolnoki islerre utal.

A torta a Szolnoki Szakképzési Centrum (SZC) Sipos Orbán Szakképző Iskola és a Szolnoki SZC Kereskedelmi és Vendéglátóipari Technikum és Szakképző Iskola cukrász tanulói és pedagógusai jóvoltából készült el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában