belvárosi ősz / galériával

2021.10.10. 19:58

A magyar vidék összetartó közösségeit méltatta Tiszafüreden Varga Judit

Lenyűgöző az a fejlődés, amely a vidéki Magyarországon fogadja az embert. Csodálatra méltó a kitartás, az értékteremtés, a felelősségtudat, amely a vidéken élő magyar embereket jellemzi – fogalmazott dr. Varga Judit igazságügyi miniszter Tiszafüreden, a Belvárosi Ősz családi napon.

Ujvári László

Fotó: Ujvári László

Október 9-én már hatodik alkalommal került sor a Belvárosi Ősz elnevezésű családi napra, melynek először adott otthont a város idén áprilisban átadott főtere.

A becslések szerint legalább ezren voltak kíváncsiak az egész napos forgatagra, melyet a város önkormányzata és a Kovács Pál Művelődési Központ szervezett.

A rendezvény fővédnöke dr. Varga Judit igazságügyi miniszter volt, de felszólalt F. Kovács Sándor országgyűlési képviselő, a rendezvény védnöke, valamint a házigazda Ujvári Imre, Tiszafüred polgármestere is. Jelen volt még Hubai Imre, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés elnöke, valamint Berkó Attila megyei kormánymegbízott.

Tiszafüred egy feltörekvő turisztikai régió központja, köszönhetően az itt élők kitartó munkájának, a kormány és a megyei önkormányzat támogatásának, amelyek nélkül nem állhatnánk ma itt, a város új főterén – kezdte köszöntőjét Ujvári Imre. – A közintézmények korszerűsítése és a szabadstrand felújítása mellett a városközpont újragondolása, bővítése volt a mögöttünk álló időszak egyik legnagyobb feladata – folytatta a városvezető, egyúttal bejelentette: nemrég jelent meg az a kormányhatározat, melynek értelmében a közeljövőben egy tanuszodával gyarapodik majd a város.

A tiszafürediek kitartó munkájáról is szót ejtett a város polgármestere
Fotó: Ujvári László

A térség fejlődését méltatta beszédében F. Kovács Sándor országgyűlési képviselő.

Mint fogalmazott: Tiszafüred félév alatt kinőtte az új főteret, a szombati rendezvény rámutatott arra, hogy mekkora szükség volt egy olyan közösségi térre, amelyet megtölthetnek a helyiek és a környéken élők ilyen és ehhez hasonló jó hangulatú rendezvényeken.

– Kívánom minden tiszafüredinek és környéken élőnek, idelátogató turistának, hogy élvezze mindazt a szépséget, amelyet a Tisza-tó, a Tisza-tó körüli települések, például Tiszafüred tud nyújtani számukra. Mindig jó ide jönni, de itt élni még jobb lehet – fűzte tovább gondolatait a honatya.

F. Kovács Sándor
Fotó: Ujvári László

A vidéki Magyarország fejlődéséről, a családok támogatásáról és a korunk egyik legkomolyabb kihívását jelentő értékvitáról szólt beszédében az igazságügyi miniszter.

Dr. Varga Judit aláhúzta: látszik, hogy az emberek büszkék a közösségükre, a munkájuk eredményére, a településükre és az országukra.

Megjegyezte, nincs olyan háztartás, nincs olyan település, ahol ne lehetne még mit fejleszteni, mindig van mit tenni, de látszik, hogy elkezdődött valami, a magyar emberek egyre bátrabbak és jobban bíznak a jövőben, mernek tervezni és előre tekinteni.

– Az ország hajóját egy olyan háborgó tengeren kell most átkormányozni, amelyet a járvány, a migráció és legfőképpen a tőlünk teljesen idegen ideológiai jelenségek nehezítenek. Fontos, hogy biztosan tudjunk haladni ezeken a vizeken – hangsúlyozta a miniszter. – Fejlődik, virágzik Magyarország, az emberek törődnek a saját portáikkal, egyre több épület, út, ipari létesítmény újul meg, kórház és iskola, megújulnak a főterek és a városközpontok – sorolta, hozzátéve: látszik, hogy a dolgoknak van gazdája és az emberek felelősséget éreznek a környezetükért. Megköszönte a tiszafürediek helytállását, hogy ők is építik, erősítik Magyarországot.

Finom illatok töltötték meg a város főterét, napközben hagyományos ízek, színpadi műsorok és gyerekprogramok várták a látogatókat.

Volt erős rendőrök bemutatója, Irigy Hónaljmirigy koncert, a helyi művészeti csoportok mellett pedig színpadra lépett a Debreceni Hajdú Táncegyüttes is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában