teszedd

2021.10.21. 15:30

Illegális szemétlerakót számoltak fel a jánoshidai önkéntesek

A jánoshidai „Ez a hely a tiéd” Kulturális és Településfejlesztési Egyesület ebben az évben is csatlakozott a TeSzedd! Önkéntesen a Tiszta Magyarországért! országos szemétgyűjtési akcióhoz.

Illés Anita

Forrás: Illsuztrációfotó / Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Huszonhét önkéntessel négy területen több, mint száz zsák szemetet gyűjtöttek össze a napokban – tájékoztatott Kajos Gábor, az egyesület elnöke.

A kijelölt helyek egyikén, a Gyöngyvirág utcában négy zsák telt meg hulladékkal, valamint rendbe tették a gazdátlan porták előtti elhanyagolt, gazos utcarészeket is. Megtisztították a 3121-es út Jánoshida és Jászboldogháza közötti szakaszát is, ahol mintegy huszonöt zsák szemetet gyűjtöttek össze.

Az önkénteseknek legtöbb munkájuk a Zöldmező útról kifelé vezető összekötő úton akadt, melyet hetven zsáknyi hulladéktól tisztítottak meg. Ezzel egy több száz méter hosszú illegális szemétlerakó helyet szüntettek meg. Az akcióból a Túláti terület sem maradt ki, ahol a kezdeményezéshez csatlakozók valamennyi utcát bejártak és összesen hat zsák hulladékot szedtek össze.

Borítóképünk csak illusztráció!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában