NAGYKÖRŰ

2021.10.03. 09:00

Ismét megtartották a Nagy befőzést

A kínált termékek mellett zene és tánc is szórakoztatta az érdeklődőket.

Rimóczi Ágnes

Fotó: Rimóczi Ágnes

Csurgott a must, harsogott a káposztalevél a kések alatt, rotyogott a lekvár és sercegett a tepertő. A sor közel sem teljes, Nagykörű piacterén hétvégén még sok minden történt, ami ilyentájt a vidéki konyhákban szokás. Ez adta a sava-borsát az immár hagyományos rendezvénynek, a Nagy befőzésnek.

Házi termékeket kínáltak
Fotó: Rimóczi Ágnes

Aki ott volt, tanúsíthatja, a szervezők kitettek magukért, az egyre szélesebb körben népszerű gasztro-turisztikai esemény idén sem okozott csalódást a Tisza-parti településre látogatóknak. A klasszikus piacon a házi konyhák termékeit kínálták: befőttek, savanyúságok, zöldség- és gyümölcskészítmények, füstölt termékek, péksütemények sorakoztak az asztalokon. Fűszerezésként kulturális programok, zene és tánc szórakoztatta a vendégeket, a gyerekek a népi játszóudvarban mókázhattak és idén sem maradt el a tökárverés.

Aki bírta, végiglátogathatta a nyitott portákat, aki elfáradt, a falunéző vonattal kelhetett útra, egy biztos: az evés-ivás után a legkitartóbbak késő estig mulathattak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában