magyar falu program

2021.10.18. 06:58

Közel ötvenmillió forintból újítják fel a polgármesteri hivatalt Örményesen

A Magyar Falu Program közel ötvenmillió forintos támogatásából újítják fel a polgármesteri hivatalt Örményesen. Az épületben egyebek mellett korszerűsítik az elektronikai rendszert, felújítják a tető héjazatát, valamint racionalizálják az irodák elrendezését is.

Molnár-Révész Erika

Teljesen átalakítják a hivatalt Örményesen, a cél az energia- és költséghatékonyság – mutatta meg a felújítás alatt álló épületet Török Tamás polgármester

Fotó: Kiss János

– Ezek az eredetileg vakolt falfelületek gipszkarton előtétfalat kapnak majd. Így egyrészt szebbé, homogénebbé válik a felület, másrészt párazáró és szigetelő hatása is van – mutatta az örményesi polgármesteri hivatal egyik helyiségében, az önkormányzat alkotóműhelyének most üres boltjában Balázs Árpád, a felújítást végző cég ügyvezetője.

Teljesen átalakítják a hivatalt Örményesen, a cél az energia- és költséghatékonyság – mutatta meg a felújítás alatt álló épületet Török Tamás polgármester
Fotó: Kiss János

Az épületben már javában zajlanak a munkálatok, mindeközben a hivatal munkatársai egy másik épületrészben dolgoznak.

– A polgármesteri hivatal összesen négyszázhuszonöt négyzetméteren újul meg. Lecseréljük a tetőléceket, valamint a tetőhéjazatot, kicseréljük a nyílászárókat, teljesen megújulnak a fal- és padlóburkolatok. Mindezeken kívül a teljes elektromos hálózat megújul, és korszerűsödik a világítástechnika is – sorolta a fejlesztéseket Török Tamás polgármester.

A munkálatok nyáron kezdődtek el, a felújítás jelenleg közel hatvanszázalékos készültségben van.

– Az építkezés megnehezíti a hivatali dolgozók munkáját, hiszen ezeknek a helyiségeknek a nagy részében dolgoztak a kollégák. Egy másik épületbe költöztünk át ideiglenesen, ahol szűkösebb a hely, de áthidaljuk ezt a gondot, hiszen nagy örömmel várjuk az átadást. A felújítással ugyanis egy kulturáltabb környezeteben tudjuk majd az ügyfeleket fogadni, és nem mellékesen egy energiahatékonyabb épületben dolgozhatunk. Nem titkolt cél az, hogy a felújítással csökkentsük a fenntartási költségeinket is, hiszen mind a nyílászárók cseréje, mind a tetőre feltelepített napelempark is ezt szolgálja majd. Sajnos a szigetelést már nem sikerült beépíteni ebbe a pályázatba, de reményeink szerint más pályázati forrásokból egy energetikai fejlesztést is el tudunk majd végeztetni fűtés-korszerűsítéssel, illetve teljes szigeteléssel – mondta a tervekről a polgármester.

A kivitelezés hivatalos befejezési határideje december tizenötödike, de az önkormányzat reményei szerint körülbelül egy hónap múlva elkészülnek a munkálatokkal.

A másik részre is megvan a tervük

Az építkezés helyszínétől, vagyis a hivatal egyik épületéből egy összekötő folyosó vezet át a másik szárnyhoz.

– Az az épület annak idején a párttitkáré volt, innen szeretnénk teljesen átköltözni a felújított szárnyba. Az így üresen maradó épületrésszel kapcsolatban is vannak terveink. A felső szintjét meghagyjuk közösségi térnek, de arra is van elképzelésünk, ha egyszer majd fel tudjuk újítani. Jelenleg a Glaser-kastélyban működik a könyvtárunk, azt hoznánk át ebbe az épületbe – tette hozzá Török Tamás polgármester.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában