orgazdaság

2021.10.19. 12:02

Kukászsákokban és cefréshordóban rejtegette a dohányt egy örményesi férfi

Eladásra szánta a nyolcvan kilogramm, több millió forint értékű, zárjegy nélküli, finomra vágott dohányt.

Szoljon.hu

Forrás: Illusztrációfotó / Shutterstock

Fotó: Shutterstock

A Szolnoki Járási Ügyészség jelentős értékre elkövetett orgazdaság bűntette miatt emelt vádat azzal az örményesi férfivel szemben, akinek nyolcvan kilogramm zárjegy nélküli, finomra vágott dohányt találtak a gépkocsijában a karcagi rendőrség járőrei egy közúti ellenőrzés során – tájékoztatta hírportálunkat a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség.

A vád szerint a 34 éves férfi 2020. szeptember 12-én a kora reggeli órákban, Polgár településen, nyolcvan kilogramm adózatlan, finomra vágott fogyasztási dohányt vásárolt ismeretlen személytől.

A férfi a százhatvan darab, egyenként fél kilogramm súlyú csomagokat fekete kukászsákokba rejtette, és gépkocsijával igyekezett örményesi lakhelyére szállítani azzal a céllal, hogy később haszonnal értékesíti, eladja azokat.

A karcagi rendőrök azonban Kunmadaras belterületén közúti ellenőrzés alá vonták a férfit, és amint szembesültek a járműben talált zsákok tartalmával, azonnal értesítették a szolnoki NAV-ot.

A helyszínre érkező NAV járőrök a gépkocsi átvizsgálását követően a férfi örményesi ingatlanát is átkutatták, és az udvaron, egy cefréshordóban elrejtve további egy kilogramm adózatlan, finomra vágott, fogyasztási dohányt találtak, amit a vádlott korábban, a nyíregyházi piacon vásárolt utólag be nem azonosítható személytől.

A vádlott által az adójogszabályok megsértésével megszerzett és birtokolt dohányáru összértéke 5 490 330 forint (kiskereskedelmi ár) volt.

A NAV a jövedéki adózás alól elvont dohányárut a vádlottól lefoglalta és elkobozta. A járási ügyészség vádiratában a férfivel szemben pénzbüntetés kiszabását indítványozta. Az ügyben – várhatóan tárgyalás mellőzésével – a Szolnoki Járásbíróság dönt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában