CSÉPA

2021.10.24. 09:56

Még többet járőröznek a tanyavilág környékén

A lakosok jelzései közvetlenül vagy a csépai önkormányzaton keresztül is eljutnak hozzájuk.

P. Pusztai Nóra

20200413 Győrújfalu Győrújfalun is több korlátozás lépett életbe Húsvét hétvégén, a Mosoni-Duna töltését csak helyi lakosok használhatták szabadidős tevékenységre. Fotó: Csapó Balázs CSB Kisalföld

Fotó: Csapó Balázs

Az alig több mint ezerötszáz lelkes tiszazugi kistelepülés külterülete nem szórtan lakott, tanyavilága inkább tömbös. Ide tartozik a Kósa dűlő, illetve a mintegy harminc négyzetkilométernyi területen fekvő tiszazugi falu zártkerti része is.

– A szóban forgó területen vegyes korosztály él, gyerekek, felnőttek és idősebbek egyaránt. Mivel az épületek nem szórtan helyezkednek el, így a lakói jobban tudnak egymásra figyelni, a forgalom ritkasága miatt könnyebben megjegyzik a „szokatlan” dolgokat – vázolta a helyzetet Pigniczki Árpád polgárőr.

A hidegebb, téli időszakban leginkább a rövidülő nappalok adnak lehetőséget a kisebb lopásokra, tüzelőanyag eltulajdonítására, így ilyenkor a rendvédelmi szervek sűrítik a szolgálatot, csökkentve a lakosok védtelenség érzését.

– A hátrány előny is lehet, a sötétben ugyanis nem mindig észrevehető az ellenőrzés. Ráadásul a levélhullást követően távcsővel is jobban be lehet látni a területet, továbbá a gyalogos szolgálatot sem lehet messziről kiszúrni – számolt be tapasztalatairól a rutinos polgárőr.

Pigniczki Árpád hozzátette: a lakosok jelzései közvetlenül vagy a csépai önkormányzaton keresztül is eljutnak hozzájuk, illetve amennyiben szükséges, a rendőrséghez is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában