A Fehér Bot Nemzetközi Világnapja

2021.10.13. 12:58

Megemlékeztek a látássérültek világnapjáról Szolnokon

A világnap célja a közvélemény figyelmének felhívása a vakok és a gyengén látók sajátos helyzetére.

Kovács Berta

A Varász Színpad társulat is bemutatott egy darabot

Fotó: Mészáros János

A Fehér Bot Nemzetközi Világnapja október 15. A fehér színű bot a vakok utcai közlekedésének közismert segédeszköze, a jeles nap célja pedig a közvélemény figyelmének felhívása a vakok és a gyengén látók sajátos helyzetére, keresve gondjaik megoldásának lehetőségeit, a társadalomba való teljesebb értékű beilleszkedésük útját.

Világnapjukról 2005 óta minden évben megemlékezik a Vakok és Gyengénlátók Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Egyesülete is. Szerdán a Verseghy Ferenc Könyvtárban tartottak kulturális programmal kísért ünnepséget.

– Nem vagyunk az egynapos programok hívei, igyekszünk egész évben a látássérült sorstársainkért dolgozni. Nagyon fontosnak tartjuk, hogy az élet minden területén tudjunk nekik segíteni. Ezért van Elemi Rehabilitációs Központunk, közösségi terünk, ahol egyre több programot tudunk szervezni – hangsúlyozta megnyitó beszédében Pesti Zoltánné elnök.

A műsor összeállításánál arra törekedtek, hogy a vak énekes, költő és színielőadók mellett ép látású fellépő is szerepeljen, ezzel is közelítve a mindennapokhoz a látássérültek világát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában