fejlesztés

2021.10.11. 10:29

Megújulnak a rossz állapotú útszakaszok Rákóczifalván

Az elmúlt héten megkezdődött a járdaburkolatok felújítása az iskola, valamint a katolikus templom környékén. A gyalogjáró állapota ezeken a területeken nagyon leromlott, azon túl, hogy esztétikailag is rontotta a településképet, a gyalogosközlekedést is nehezítette, így hosszú évek óta panaszra adott okot.

Kovács Berta

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

A fejlesztésre az önkormányzat húszmillió forint állami támogatást nyert el a Belügyminisztériumtól, ami mellé három és fél millió forint önerőt kellett biztosítania a településnek.

E beruházás az Idősek Napközi Otthonától az általános iskoláig tartó szakaszt, a Szabadság tér teljes belső és külső szakaszát, a buszmegállót, a katolikus templom főbejáratát, valamint a katolikus parókia előtti területeket érinti. A járdaépítés idejére a városházánál lévő buszmegállót áthelyezték a Macimúzeum előtti parkolóhoz.

Dr. Túróczi Imre polgármestertől megtudtuk, a munkálatokkal várhatóan november közepére fognak végezni, illetve a felújításokkal egyidejűleg a park gyepesítése is megtörténik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában